Pavel – puterea exemplului

  După ce a spus aceste vorbe, [Pavel] a luat pâine, a mulţumit lui Dumnezeu înaintea tuturor, a frânt-o şi a început să mănânce. Toţi s-au îmbărbătat atunci şi au luat şi ei de au mâncat. Fapte 27:35,36

  După două săptămâni de ameninţare necurmată, psihicul celor de pe corabie se apropia de limita de rezistenţă, aşa că orice element putea să producă o reacţie în lanţ. Stresul şi epuizarea nervoasă îi făceau pe oameni să nu se mai îngrijească de nevoile lor fizice. Nimeni nu avea curajul să mănânce sau să bea, de frica de a nu fi acuzat de nepăsare şi delăsare în acele momente de încordare maximă. Dar nesocotirea nevoilor legitime de odihnă şi hrană nu putea ajuta cu nimic la ieşirea din criză, ci dimpotrivă, agrava mai mult situaţia.

  În acest caz, Pavel are o iniţiativă de efect. După ce le-a vorbit oamenilor cu evidentă siguranţă şi credinţă, el a luat pâine şi a rostit obişnuita rugăciune de binecuvântare, după care a început să mănânce calm şi liniştit. În gesturile lui Pavel era siguranţă şi încredere în Dumnezeu.

  Lucrul acesta s-a dovedit a fi molipsitor, iar oamenii de pe corabie au început să-şi recapete speranţa de viaţă, îndrăznind să mănânce alături de Pavel.

  Ca pe o corabie ameninţată de naufragiu, lumea este disperată uneori şi îşi pierde simţul măsurii reale a lucrurilor. În disperare şi derută, oamenii uită să recurgă la lucruri normale şi necesare. Gesturi de bunăvoinţă unii faţă de alţii, grija faţă de frumos şi bine sunt date uitării în numele măsurilor de urgenţă. Este rolul creştinului acela de a face ţara cu putinţă de locuit şi de a oferi un exemplu de normalitate şi siguranţă în gesturi şi comportament.

  Succesul la un pas de tine:

  Oricât ar fi de stresante pot fi grijile momentului, există nevoi fundamentale care nu trebuie uitate sau neglijate. Poţi fi un exemplu eficient în această direcţie.

  Pavel - puterea exemplului - 2019. Oricât ar fi de stresante pot fi grijile momentului, există nevoi fundamentale care nu trebuie uitate sau neglijate. Poţi fi un exemplu eficient în această direcţie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...