Publius – pâinea pe ape

În împrejurimi, erau moşiile mai-marelui ostrovului, numit Publius. El ne-a primit şi ne-a ospătat cu cea mai mare bunăvoinţă trei zile. Tatăl lui Publius zăcea atunci în pat, bolnav de friguri şi de urdinare. Pavel s-a dus la el, s-a rugat, a pus mâinile peste el şi l-a vindecat. Fapte 28:7,8

Este puţin probabil ca Publius să fi fost un evreu credincios care să fi cunoscut cuvântul ce zice să-ţi arunci pâinea pe ape şi după multe zile o vei găsi iarăşi. Şi totuşi, el este subiectul unei asemenea experienţe. Cum corabia pe care se afla şi Pavel a eşuat în apropierea fermei sale, el s-a grăbit să îngrijească de naufragiaţi. Trei zile, mai-marele insulei a hrănit şi a făcut tot ce îi era în putinţă pentru refacerea şi confortul oamenilor scăpaţi de la moarte.

Pavel nu s-a mulţumit să fie doar un beneficiar pasiv al acestui om bun, care se cheltuia pe sine pentru binele lor. Aşa că apostolul şi-a găsit imediat rostul, îngrijind, la rândul său, de tatăl lui Publius. Acesta suferea de febră şi tulburări digestive, iar Pavel s-a rugat pentru el, şi omul a fost vindecat. Deşi Publius nu dorea nicio recompensă pentru generozitatea sa, prin această minune, i-a fost răsplătită truda pentru cei în nevoie.

Nu au trebuit să treacă multe zile până când binefacerea făcută de Publius să se întoarcă într-o binefacere asupra propriei familii. Cuvântul din Eclesiastul 11:1 – care vorbeşte despre pâinea pe ape – este o lege a cauzei şi efectului care acţionează atât în termeni generali, cât şi particulari. A purta de grijă celor în nevoie este o reflectare a iubirii lui Dumnezeu. Când oamenii procedează la fel, ei înşişi vor fi binecuvântaţi.

Succesul la un pas de tine:

Încearcă principiul aruncării pâinii pe ape şi vei constata că acesta funcţionează şi astăzi la fel de bine ca în trecut.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor