Iudeii din Roma – credința la dispoziție

  Unii au crezut ce le spunea el, iar alţii n-au crezut. Fapte 28:24

  Ajuns la Roma, deşi nu aşa cum şi-ar fi dorit altădată, Pavel a înţeles că se afla acolo pentru a-şi mărturisi credinţa. Aşa că i-a căutat îndată pe fraţii săi evrei pentru a le da vestea cea bună. De cum l-au auzit, aceştia s-au împărţit în două tabere. Unii au crezut ce le spunea el, alţii n-au crezut.

  Viaţa este destul de complicată pentru a explica foarte simplu mecanismele interioare ale celor care au crezut şi ale celor care n-au crezut. La prima vedere, pare să fie vorba de o alegere personală. Odată făcută o asemenea alegere, devine deja foarte greu a mai face schimbări de poziţie. Mintea noastră este astfel făcută, încât, după luarea unei decizii, parcă ceva se blochează în noi şi ne vine foarte greu să mai schimbăm ceea ce am hotărât. Pe deoparte, acest mecanism specific le dă stabilitate hotărârilor noastre, dar pe de altă parte suntem împiedicaţi să acceptăm lucrurile noi. Şi totuşi acest blocaj nu este singurul mecanism care funcţionează în mintea noastră atunci când luăm decizii.

  Dacă mergem puţin mai departe, ne dăm seama că starea de moment a emoţiilor şi trăirilor noastre nu este mereu aceeaşi. Intr-o anumită măsură, iudeii din Roma care au respins credinţa nu se aflau într-un moment prea bun, iar starea lor sufletească le-a influenţat decizia.

  Starea de moment este determinată de preocuparea generală şi de dispoziţia sufletească pe care o cultivăm în timp. Cei doritori şi căutători de mântuire au primit vestea cea bună cu bucurie, ceilalţi au respins-o cu uşurinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  Preocuparea de fond este unul dintre cei mai importanţi factori de decizie. Cultivă conştient lucrurile care merită.

  Iudeii din Roma - credința la dispoziție - 2019. Preocuparea de fond este unul dintre cei mai importanţi factori de decizie. Cultivă conştient lucrurile care merită.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...