Evodia și Sintichia – unitate posibilă

  Îndemn pe Evodia şi îndemn pe Sintichia să fie cu un gând în Domnul. Filipeni 4:2

  Probabil că Pavel avea motive serioase atunci când le îndemna pe Evodia şi Sintichia să lupte pentru unitate şi iubire frăţească. Este un fenomen obişnuit ca oamenii să aibă şi să exprime păreri diferite, doar că acest lucru poate duce la tensiuni şi neînţelegeri. Deşi Filipi era locul de suflet pentru Pavel şi epistola sa către Filipeni este cea mai tandră dintre câte a scris, chiar şi în această biserică erau probleme de rezolvat. Este posibil ca relaţiile dificile dintre cele două surori să fi devenit dramatice, iar acest lucru îi prilejuieşte apostolului ocazia de a se ocupa de caz.

  Sfatul lui Pavel către cele două femei este bilateral, ceea ce înseamnă că niciuna nu era deplin îndreptăţită să fie supărată şi intransigentă şi că amândouă aveau nevoie să-şi reconsidere poziţiile şi acţiunile.

  Este interesant remediul pe care îl recomandă apostolul. El doreşte ca cele două surori să fie un gând în Domnul. Acest lucru înseamnă că, în timp ce Evodia şi Sintichia continuau să aibă sisteme de gândire proprii, atunci când era vorba de lucrurile spirituale şi de viaţa bisericii, ele trebuiau să depună orice efort pentru a elimina diferenţele de păreri. Această recomandare sugerează în mod implicit şi indirect ca atât una, cât şi cealaltă să recurgă la serviciile de intermediere şi sfatuire ale conducătorilor bisericii locale. Dar mai presus de toate, Pavel sugerează cultivarea spiritului de renunţare de sine şi de creştere spirituală împreună, prin acceptarea diferenţelor ca fiind binecuvântate completări reciproce.

  Succesul la un pas de tine:

  Evodia şi Sintichia continuă să se regăsească printre noi. Trebuie să depunem orice efort pentru diminuarea tensiunilor nenecesare şi contraproductive.

  Evodia și Sintichia - unitate posibilă - 2019. Evodia şi Sintichia continuă să se regăsească printre noi. Trebuie să depunem orice efort pentru diminuarea tensiunilor nenecesare şi contraproductive.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...