Articolul precedentLeleki forradalom
  Articolul următorMulțumesc pentru fratele meu

  Timotei – aducător de vești bine

  Dar chiar acum a venit Timotei de la voi la noi şi ne-a adus veşti bune despre credinţa şi dragostea voastră, că totdeauna păstraţi o plăcută aducere aminte despre noi şi că doriţi să ne vedeţi, cum dorim şi noi să vă vedem pe voi. 1 Tesaloniceni 3:6

  Veştile bune pe care Timotei le-a adus din Tesalonic îşi au originea în mintea şi în inima sa. Ceea ce l-a recomandat pe acest tânăr pentru lucrarea misionară era în primul rând orientarea personală pozitivă şi optimistă. El vedea lumea cu ochi buni şi fiecare lucru nou şi bun îi aducea bucurie şi speranţă în suflet. Timotei era grabnic să-şi împărtăşească veştile bune cu ceilalţi. Sigur că la Tesalonic erau şi neajunsuri şi necazuri. Cineva care s-ar fi ocupat cu strângerea lucrurilor rele, nici nu ar fi prididit s-o facă. Dar Timotei nu are timp pentru gunoaie, el valorifică lucrurile care merită tot interesul şi atenţia. De aceea, venind la fraţii săi colaboratori, Timotei este plin de veşti bune.

  Detaliile pe care Timotei le transmite grupului de apostoli din jurul lui Pavel sunt mai ales amintiri ale experienţelor de credinţă şi sacrificiu făcute împreună, precum şi dorinţa de a se revedea unii cu alţii pentru încurajare şi creştere reciprocă. Veştile aduse de Timotei se refereau, de asemenea, la stabilitatea şi puterea spirituală a bisericii creştine întemeiate de grupul lui Pavel la Tesalonic. Acest raport de veşti bune era o plăcută confirmare că munca şi sacrificiul apostolului nu fuseseră în zadar şi au meritat efortul. Prin aceste cuvinte de epistolă, circuitul veştilor bune se întorcea la Tesalonic, spre bucuria şi bunăstarea sufletească a bisericii de la care tocmai veniseră bunele veşti.

  Succesul la un pas de tine:

  Caută, reţine şi transmite mai departe lucrurile bune şi autentice care pot contribui la dezvoltarea unui climat de calitate.

  Timotei - aducător de vești bine - 2019. Caută, reţine şi transmite mai departe lucrurile bune şi autentice care pot contribui la dezvoltarea unui climat de calitate.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...