Articolul precedentA Lélek békét és örömet hoz
  Articolul următorPe cuvânt de dragoste

  Timotei – primatul evlaviei

  Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios. 1 Timotei 4:7

  Scriindu-i lui Timotei, Pavel notează că nu avem timp şi nu merită si ne ocupăm cu toate lucrurile. Există lucruri care trebuie evitate şi există lucruri care merită cu adevărat să fie căutate şi dezvoltate. Basmele lumeşti şi băbeşti constituiau aspecte culturale pe care cineva putea să le ia în consideraţie, pentru a afla lucruri semnificative despre modul de gândire al timpului şi locului respectiv. Dar Pavel îi sugerează lui Timotei că avea ceva mult mai important de făcut. Pentru Timotei, ca tânăr conducător spiritual, era imperios necesar să fie cunoscut şi recunoscut pentru viaţa sa religioasă, de aceea Pavel îl îndeamnă să se dezvolte pe această direcţie.

  Evlavia este un comportament care face dovada preocupărilor şi a orientării personale către Dumnezeu şi către lucrurile sfinte. Evlavia constă din gesturi, cuvinte şi manifestări specifice omului căutător de Dumnezeu. Vocabularul omului spiritual este curat, ales şi înălţător, iar fondul de cuvinte reflectă starea sufletească şi orientarea personală. Sobrietatea şi bucuria se îmbină pentru a-i da demnitate şi valoare personală omului evlavios. Un anumit spirit de excelenţă şi elevaţie însoţeşte purtarea zilnică a omului spiritual. Viaţa sa publică şi privată constituie un mijloc de influenţă pozitivă, vindecătoare şi binefăcătoare pentru cei din jur. Oamenii îndrăznesc să-şi deschidă sufletul şi să caute ajutor şi sfat de la cei evlavioşi. Contactul cu asemenea oameni este aducător de pace sufletească şi prilej de aflare a înţelepciunii divine. Sfatul omului evlavios merită luat în consideraţie. Cunoştinţele şi experienţa sa devin termeni de referinţă, iar comportamentul său nobil devine un model pentru cei din jur.

  Succesul la un pas de tine:

  Evlavia nu este doar pentru slujitorii altarului. Omul de rând poate fi, la fel de bine, evlavios şi de valoare.

  Timotei - primatul evlaviei - 2019. Evlavia nu este doar pentru slujitorii altarului. Omul de rând poate fi, la fel de bine, evlavios şi de valoare.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...