Articolul precedentA Lélek békét és örömet hoz
  Articolul următorPe cuvânt de dragoste

  Timotei – primatul evlaviei

  Fereşte-te de basmele lumeşti şi băbeşti. Caută să fii evlavios. 1 Timotei 4:7

  Scriindu-i lui Timotei, Pavel notează că nu avem timp şi nu merită si ne ocupăm cu toate lucrurile. Există lucruri care trebuie evitate şi există lucruri care merită cu adevărat să fie căutate şi dezvoltate. Basmele lumeşti şi băbeşti constituiau aspecte culturale pe care cineva putea să le ia în consideraţie, pentru a afla lucruri semnificative despre modul de gândire al timpului şi locului respectiv. Dar Pavel îi sugerează lui Timotei că avea ceva mult mai important de făcut. Pentru Timotei, ca tânăr conducător spiritual, era imperios necesar să fie cunoscut şi recunoscut pentru viaţa sa religioasă, de aceea Pavel îl îndeamnă să se dezvolte pe această direcţie.

  Evlavia este un comportament care face dovada preocupărilor şi a orientării personale către Dumnezeu şi către lucrurile sfinte. Evlavia constă din gesturi, cuvinte şi manifestări specifice omului căutător de Dumnezeu. Vocabularul omului spiritual este curat, ales şi înălţător, iar fondul de cuvinte reflectă starea sufletească şi orientarea personală. Sobrietatea şi bucuria se îmbină pentru a-i da demnitate şi valoare personală omului evlavios. Un anumit spirit de excelenţă şi elevaţie însoţeşte purtarea zilnică a omului spiritual. Viaţa sa publică şi privată constituie un mijloc de influenţă pozitivă, vindecătoare şi binefăcătoare pentru cei din jur. Oamenii îndrăznesc să-şi deschidă sufletul şi să caute ajutor şi sfat de la cei evlavioşi. Contactul cu asemenea oameni este aducător de pace sufletească şi prilej de aflare a înţelepciunii divine. Sfatul omului evlavios merită luat în consideraţie. Cunoştinţele şi experienţa sa devin termeni de referinţă, iar comportamentul său nobil devine un model pentru cei din jur.

  Succesul la un pas de tine:

  Evlavia nu este doar pentru slujitorii altarului. Omul de rând poate fi, la fel de bine, evlavios şi de valoare.

  Timotei - primatul evlaviei - 2019. Evlavia nu este doar pentru slujitorii altarului. Omul de rând poate fi, la fel de bine, evlavios şi de valoare.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...