Articolul precedentÖrömteli dicséretre hív
  Articolul următorCântarul

  Timotei – demnitate personală

  Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie. 1 Timotei 4:12

  Acest pasaj biblic este adesea folosit pentru a le atrage atenţia celor în vârstă asupra valorii şi resurselor pe care le reprezintă tineretul. Dar citirea lui atentă ne conduce sigur la altă concluzie. Sfatul ca nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea se adresează în primul rând tinerilor. Ceea ce sunt tinerii şi modul lor de comportare îi va determina pe cei din jur să-i respecte sau să-i dispreţuiască. Demnitatea personală nu se impune cu forţa, ci se recunoaşte de la sine şi în mod natural, ca urmare a ceea ce face şi cum se manifestă fiecare.

  Respectul celor din jur este strâns legat de nivelul şi calitatea respectului de sine. Cine nu se respectă pe sine nu are cum să fie respectat de către ceilalţi. Dispreţul şi neglijenţa faţă de sine vor fi repede preluate şi dezvoltate de către cei din jur.

  Valoarea personală a creştinului este determinată de recunoaşterea descendenţei din Dumnezeu. Ca fii ai lui Dumnezeu, noi nu avem dreptul să ne purtăm altfel faţă de noi înşine, de cum Se poartă Tatăl ceresc faţă de noi. El ne apreciază ca fiind purtători ai chipului Său, iar trupul nostru este considerat, nici mai mult nici mai puţin, templul Duhului Sfânt. În asemenea condiţii, nu ne este permis să ne comportăm abuziv şi distrugător nici cu fizicul şi nici cu psihicul nostru. Cei din jur vor lua notă de modul în care ne vom respecta pe noi înşine, iar atitudinea lor faţă de noi va fi în mod sigur dependentă de acesta, în ultimă instanţă, când tinerii îi respectă pe cei din jur, şi aceştia vor răspunde la fel.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai motive întemeiate să te respecţi pe tine însuţi şi să-i respecţi şi pe ceilalţi, care, la rândul lor, vor face la fel cu tine.

  Timotei - demnitate personală - 2019. Ai motive întemeiate să te respecţi pe tine însuţi şi să-i respecţi şi pe ceilalţi, care, la rândul lor, vor face la fel cu tine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...