Articolul precedentAz igazi szerete bizonyságai
  Articolul următorO clasă divizată

  Timotei – disciplină personală

  Fii cu luare aminte asupra ta însuţi şi asupra învăţăturii pe care o dai altora; stăruieşte în aceste lucruri, căci dacă vei face aşa, te vei mântui pe tine însuţi şi pe cei ce te ascultă. 1 Timotei 4:16

  Unul dintre cei mai apreciaţi pedagogi moderni spunea că reuşita personală depinde de timpul şi interesul acordat dezvoltării de sine. Formula propusă de acesta este ca 50% din timp şi atenţie să fie concentrate asupra motivelor, obiectivelor şi realizărilor personale, 30% să fie acordate înţelegerii şi adoptării obiectivelor instituţiei şi conducerii acesteia şi numai 20% să fie alocat conducerii şi supravegherii altora. Acest sistem de conducere bazat pe supravegherea de sine se va dovedi foarte eficient pe termen lung.

  Apostolul Pavel îl sfătuieşte pe Timotei să-şi ia timp suficient pentru a se verifica pe sine. Disciplina personală este primul lucru important pentru un tânăr conducător. Câtă vreme atenţia este îndreptată în mod critic asupra sinelui, calitatea lucrării personale este în mod sigur corespunzătoare, dar atunci când disciplina personală slăbeşte sau este trecută cu vederea, începe să se instaleze rutina, stagnarea şi regresul personal.

  Supravegherea de sine nu este necesară şi posibilă doar pentru tineri. La fiecare stadiu de dezvoltare, aceasta este importantă şi obligatorie. Cineva poate fi proaspăt şi eficient în limita condiţiei personale, până la adânci bătrâneţi, în timp ce unii pot ajunge la capătul dezvoltării foarte de timpuriu. Bine spunea cineva că unii oameni mor foarte de tineri şi aşteaptă până la bătrâneţe să se găsească cineva să-i îngroape. Lui Timotei nu trebuia să i se întâmple aşa ceva.

  Succesul la un pas de tine:

  Timpul şi energia cheltuite cu dezvoltarea personală se vor deconta în mod generos prin competenţa şi sporul în slujirea altora.

  Timotei - disciplină personală - 2019. Timpul şi energia cheltuite cu dezvoltarea personală se vor deconta în mod generos prin competenţa şi sporul în slujirea altora.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...