Articolul precedentBőkezűség és jóakarat
  Articolul următorFără pașaport

  Timotei – respect și politețe

  Nu mustra cu asprime pe un bătrân, ci sfatuieşte-l ca pe un tată; pe tineri sfatuieşte-i ca pe nişte fraţi; pe femeile bătrâne, ca pe nişte mame; pe cele tinere, ca pe nişte surori, cu toată curăţia. 1 Timotei 5:1,2

  Tipul de conducere sugerat de Pavel lui Timotei este posibil cu o singură condiţie de bază: dragoste înţeleaptă. A le face observaţii persoanelor în vârstă este un adevărat examen de virtuozitate pentru un tânăr conducător. Toţi greşim, inclusiv oamenii în vârstă şi cu experienţă. Cine să le facă observaţiile de rigoare? Atunci când acest lucru devine o demonstraţie de dragoste plină de respect, există toate şansele ca actul de conducere să fie o mare reuşită. În caz contrar, cum sufletul omenesc este extrem de vulnerabil şi sensibil, relaţia frăţească poate fi grav avariată, iar lucrarea împreună poate deveni greoaie, dacă nu imposibilă. Cuvintele, tonul şi gesturile conducătorului care manifestă condescendenţă şi bunăvoinţă faţă de cei greşiţi, chiar şi vârstnici fiind, pot genera dorinţa corectării personale. Lucrul acesta este greu de realizat, dar nu imposibil.

  Nici sfatuirea tinerilor şi a femeilor tinere sau trecute de a doua tinereţe nu este o treabă simplă şi uşoară. Aceasta cere perfectă stăpânire de sine şi echilibru sufletesc. Nu sunt necesare cuvinte multe şi grele pentru a corecta aceste categorii de persoane. Uneori poate fi suficient doar un gest de rezistenţă şi dezacord faţă de rău, pentru a-l determina pe cel în cauză să cedeze şi să-şi revină. Alteori vor fi necesare ore de discuţie şi confruntare sinceră şi deschisă, în dragoste frăţească, pentru ca spiritul de independenţă şi nesupunere să cedeze. Dragostea înţeleaptă va învinge de cele mai multe ori.

  Succesul la un pas de tine:

  A fi politicos cu toată lumea şi în mod specific cu fiecare categorie, în parte, este mai mult decât un ideal, este o necesitate pentru atingerea succesului.

  Timotei - respect și politețe - 2019. A fi politicos cu toată lumea şi în mod specific cu fiecare categorie, în parte, este mai mult decât un ideal, este o necesitate pentru atingerea succesului.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...