Timotei – lupta cea bună

  Luptă-te lupta cea bună a credinţei; apucă viaţa veşnică la care ai fost chemat, şi pentru care ai făcut acea frumoasă mărturisire înaintea multor martori. 1 Timotei 6:12

  Nu putem evita confruntarea cu realităţile şi viaţa, dar putem alege lupta cea bună. Aceasta este corectă, obligatorie şi nobilă. Lupta cea bună nu înjoseşte nici şinele şi nici pe semeni, pentru că ea nu este împotriva oamenilor, ci pentru ei şi alături de ei.

  Lupta cea rea este josnică, ruinătoare de sine şi nu este folositoare, în ciuda faptului că pornirea ei se află, prin naştere, în fiecare dintre noi. Dorinţa de confruntare răutăcioasă şi nimicitoare a celorlalţi, în folosul propriu, este o componentă a naturii noastre decăzute. Este suficientă delăsarea, pentru a ne înscrie automat în marea întrecere a pierzării.

  Lupta cea bună începe cu refuzul de a mai fi combatant în lupta cea rea. Uneori este necesară o declaraţie oficială în acest sens. Apostolul Pavel îi aduce aminte lui Timotei de momentul acestei mărturii personale înaintea multor martori. Alegerea binelui şi a mântuirii este începutul luptei celei noi şi bune. Creştinul luptă alături de Dumnezeu, pentru slava Sa şi pentru înălţarea scopurilor Sale. Apoi, lupta cea bună trebuie continuată până la sfârşit.

  Lupta cea bună presupune sacrificii şi pierderi, dar biruinţa este asigurată, dincolo de acestea şi în ciuda lor. În lupta cea bună sunt căderi şi reveniri, sunt ridicări şi luări de la început. Măreţia luptei celei bune constă în umilinţa celor care o poartă şi în caracterul celor care se luptă. Ei reflectă din ce în ce mai mult şi mai bine caracterul lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Pentru că nu poţi evita să lupţi, alege lupta care te înalţă şi te înnobilează prin caracterul ei bun şi esenţa ei sfântă.

  Timotei - lupta cea bună - 2019. Pentru că nu poţi evita să lupţi, alege lupta care te înalţă şi te înnobilează prin caracterul ei bun şi esenţa ei sfântă.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...