Timotei – moștenire spirituală

  Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefacută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tine. 2 Timotei 1:5

  Credinţa neprefacută constituie o mare valoare pentru orientalii subtili şi rafinaţi. Prefăcătoria şi viclenia sunt trăsături aproape invariabile printre fiii Răsăritului. Pavel constată că tânărul Timotei posedă o adevărată comoară spirituală prin credinţa sa curată, ca origine, şi sinceră, ca mod de manifestare. El sesizează că aceasta este o moştenire de la mama sa, Eunice, şi de la bunica sa Lois. Ar fi fost interesantă o menţiune şi cu privire la moştenirea din partea tatălui său grec, dar apostolul tace în această privinţă. Nu putem face precizări, dar mai mult ca sigur că moştenirea elenă a lui Timotei i-a fost de mare folos în misiunea creştină printre neamuri.

  Credinţa sinceră ne poate face vulnerabili în, faţa realităţilor crude ale vieţii, care este prea adesea marcată de agresivitate răutăcioasă, iar acest lucru nu o face mai puţin valoroasă. Tocmai în contrast cu grosolănia şi indecenţa, credinţa curată şi devotamentul cuminte creează diferenţa de valoare care le face vrednice de dorit.

  Pavel menţionează moştenirea spirituală a lui Timotei deoarece aceasta venea de la poporul ales, din care şi el îşi trăgea rădăcina. Este lăudabil că, deşi locuiau printre străini şi chiar în casă cu ei, cele două femei au reuşit să păstreze şi să îi transmită moştenirea sfântă lui Timotei. Acum el era făcut responsabil de purtarea ei mai departe şi încredinţarea ei altora. Astfel, dreapta credinţă ne face responsabili atât faţă de înaintaşii de la care am primit-o, cât şi faţă de urmaşii cărora trebuie să le-o dăm, în forma în care aceasta să poată fi trăită şi păstrată cât mai bine.

  Succesul la un pas de tine:

  Moştenirea spirituală ne face recunoscători, bogaţi şi responsabili. Avem ce păstra şi ce transmite cu bucurie altora.

  Timotei - moștenire spirituală - 2019. Moştenirea spirituală ne face recunoscători, bogaţi şi responsabili. Avem ce păstra şi ce transmite cu bucurie altora.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...