Articolul precedentSátán haragja ébren
  Articolul următorAcolo unde este Isus

  Onisifor – ajutor la vreme de nevoie

  Domnul să-Şi verse îndurarea peste casa lui Onisifor, căci de multe ori m-a mângâiat şi nu i-a fost ruşine de lanţul meu. 2 Timotei 1:16

  Ne putem imagina momentele de prospeţime şi încurajare pe care i le oferea lui Pavel vizita lui Onisifor. Închisoarea Mamertini nu era un loc prea agreabil şi aerul ei închis nu era prea uşor de respirat, dar prezenţa regulată a lui Onisifor făcea să fie totuşi suportabilă viaţa subpământeană a lui Pavel. În timp ce fraţii ceilalţi din Asia l-au lăsat singur, Onisifor a continuat să-l caute fără să se ruşineze de faptul că apostolul era redus la condiţia mizeră de prizonier al vestitei închisori romane.

  Numele lui Onisifor se poate traduce prin „cel care aduce folos” iar această semnificaţie i se potriveşte de minune. Viaţa şi faptele sale au dovedit că merita să poarte acest nume. Este posibil ca la momentul scrierii epistolei, Onisifor să nu mai fi fost printre cei vii, dar amintirea apostolului este suficient de vie pentru a dori tot binele familiei lui, rămasă în viaţă. Referindu-se la speranţa revenirii lui Hristos a doua oară pe norii cerului, Pavel speră ca Onisifor să fie printre aceia care nu-şi vor pierde răsplata. El îi oferise lui Pavel mai mult decât un pahar cu apă şi apostolul putea crede că Dumnezeu îl va răsplăti generos pe bunul său prieten.

  Onisifor se dovedise a fi un adevărat prieten, care nu lipseşte niciodată în nevoi, iar în încercări devine ca un frate. El a putut să se apropie atât de mult de inima lui Pavel şi să-i înţeleagă atât de bine tristeţea, încât vizitele sale erau adevărate oaze de bucurie şi viaţă. Faptele sale de îndurare şi bunătate au continuat să dăinuie multă vreme după ce el încetase a mai umbla pe pământul celor vii.

  Succesul la un pas de tine:

  Există ocazii în jur când poţi deveni extrem de folositor şi important pentru cineva aflat în nevoie. Asemenea fapte vor rămâne veşnic.

  Onisifor - ajutor la vreme de nevoie - 2019. Există ocazii în jur când poţi deveni extrem de folositor şi important pentru cineva aflat în nevoie. Asemenea fapte vor rămâne veşnic.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...