Articolul precedentErő a megpróbáltatás idején
  Articolul următorDin nou acasă

  Filimon – de bunăvoie

  Dar n-am vrut să fac nimic fără învoirea ta, pentru ca binele pe care mi-l faci să nu fie silit, ci de bunăvoie. Filimon 14

  Onisim a ajuns la închisoare din cauza daunelor materiale pe care i le-a provocat stăpânului său Filimon, un bun prieten al lui Pavel. Când cei doi întemniţaţi au făcut cunoştinţă şi au constatat că au o cunoştinţă comună, a început să se lege o relaţie de suflet, care l-a condus pe Onisim la Hristos. Cum vina lui Onisim nu era prea gravă, acesta a ajuns să-şi încheie perioada de detenţie şi să plece înapoi la stăpânul său. Cu această ocazie, Pavel i-a scris lui Filimon o epistolă, care a devenit parte din canonul Noului Testament.

  Pavel ar fi vrut să-l păstreze pe Onisim la el, să-i fie de ajutor în condiţiile grele din închisoare, dar nu a dorit să facă lucrul acesta fără acordul lui Filimon. Acest detaliu scoate la iveală o mulţime de calităţi ale omului lui Dumnezeu, care era Pavel.

  Primul lucru care iese în evidenţă este respectul atent şi sensibil pe care apostolul îl are faţă de fraţii de credinţă şi faţă de ceea ce le aparţine. Onisim era robul lui Filimon, şi Pavel nu doreşte să-l folosească fără acordul stăpânului său. Măcar că ar fi putut să-şi asume răspunderea pentru decizia de a-l păstra pe Onisim, Pavel nu recurge la acest drept, ci mai bine se lipseşte pe sine, pentru a respecta pe deplin drepturile de proprietate ale lui Filimon. Cu siguranţă că Filimon nu s-ar fi împotrivit hotărârii lui Pavel de a-l păstra pe Onisim, dar acesta nu ar mai fi fost un act deliberat. Deşi aflat în condiţii foarte grele, apostolul se abţine să forţeze nota pentru a obţine serviciile lui Onisim. Lui Pavel îi este mai dragă frăţia şi buna învoire decât un serviciu forţat.

  Succesul la un pas de tine:

  Condiţiile grele de viaţă nu îndreptăţesc pe nimeni să nu respecte drepturile şi voinţa liberă a celorlalţi. Fă aşa şi vei avea viaţă veşnică!

  Filimon - de bunăvoie - 2019. Condiţiile grele de viaţă nu îndreptăţesc pe nimeni să nu respecte drepturile şi voinţa liberă a celorlalţi. Fă aşa şi vei avea viaţă veşnică!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...