Articolul precedentMost van a felkészülés ideje
  Articolul următorPot totul!

  Pavel – apus de soare

  Căci eu sunt gata să fiu turnat ca o jertfa de băutură şi clipa plecării mele este aproape. M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum, mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. 2 Timotei 4:6,7

  Sfârşitul unui om mare nu poate fi decât pe măsură. O viaţă plină de lumină se stinge asemenea unui apus de soare. Ţărmul de dincolo se apropie, lumea aceasta se stinge ea însăşi. Cerul se umple de aurul asfinţitului, iar dealurile sunt poleite cu linişte. Pacea coboară de pe stânci şi câmpia se umple de bine.

  Nu mai este frică, nu mai este zbucium sau tulburare, nu mai este nimic ameninţător. Clipa plecării este aproape, şi mai aproape, a sosit, e la uşa din faţă, a intrat deja. Omul cel mare şi scump este gata să fie turnat ca o jertfa de băutură. Poate lua orice formă, a învăţat până la capăt lecţia supunerii şi ascultării.

  Lupta cea bună s-a sfârşit, ultimele zvâcniri se sting în depărtare. Odihna bună şi răcoroasă vine tot mai aproape. E bine. E din ce în ce mai bine. Acasă este cel mai bine. N-a fost nicăieri aşa de bine ca acasă. De fapt, nu a fost nicăieri acasă ca aici şi acum.

  Somnul creşte încet şi cuminte peste clipele care şi-au încetinit căderea, una câte una, peste sufletul împlinit, ca un fruct copt la vremea lui. Culesul este lin şi dulce, ca mierea de toamnă crescută întreagă în faguri maturi. Peste o clipă va fi „ziua aceea”, ziua cea bună, ca o dimineaţă fără sfârşit, ca o sărbătoare fără margini, ca un cântec de laudă fără hotare.

  Succesul la un pas de tine:

  Păşeşte prin viaţă împlinit şi curat ca în ultima zi. Fă-ţi socotelile cu gândul la final. Nu lăsa trecerea să-ţi umbrească veşnicia.

  Pavel - apus de soare - 2019. Păşeşte prin viaţă împlinit şi curat ca în ultima zi. Fă-ţi socotelile cu gândul la final. Nu lăsa trecerea să-ţi umbrească veşnicia.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...