Articolul precedentLelki harc
  Articolul următorCu ochii închiși

  Iacov – înțelepciune la discreție

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Iacov 1:5

  Înţelepciunea este mai mult decât inteligenţă. Înţelepciunea asigură rezolvarea problemelor pe termen lung, foarte lung şi veşnic, în timp ce inteligenţa oferă doar soluţii de moment.

  Omul lipsit de înţelepciune nu-şi dă seama de acest lucru. Cu foarte mare greutate, el abia reuşeşte să recunoască în ce stare se află. De aceea Mântuitorul a rostit prima fericire pentru cei care sunt conştienţi de limitele şi lipsurile lor. Numai cei binevoitori pot ajunge să-şi înţeleagă starea.

  Când cineva cercetat de Duhul lui Dumnezeu devine conştient de nevoia sa de înţelepciune, se va ruga pentru ea. Dumnezeu este foarte bucuros să răspundă. El nu numai că-i oferă omului din înţelepciunea Sa, dar îl şi învaţă cum s-o folosească. Acest lucru se cheamă călăuzire.

  Înţelepciunea lui Dumnezeu în mintea omului nu constă din formule fixe aplicabile oricărei situaţii. Aşa cum pentru Dumnezeu fiecare situaţie are o soluţie potrivită şi irepetabilă, la fel vor sta lucrurile şi pentru cei călăuziţi de El. La înţelepciunea divină nu există rutină şi nici stereotipie. Ea este totdeauna proaspătă şi creativă. Izvorul ei este nesecat şi abundent. Cei conectaţi în felul acesta la înţelepciunea lui Dumnezeu nu vor fi niciodată în pană de idei sau în situaţii fără ieşire. Ei vor avea simţul de prevedere pentru a evita crearea unor asemenea situaţii, iar când totuşi sunt surprinşi de evenimente, Dumnezeu are deja pregătită o cale de ieşire pentru ei. Mâna Domnului nu va fi niciodată prea scurtă ca să-i scape din primejdie.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai înţelepciune la discreţie. Acceptă că ai nevoie de ea. Cere şi vei primi fără mustrare şi cu dragă inimă!

  Iacov - înțelepciune la discreție - 2019. Ai înţelepciune la discreţie. Acceptă că ai nevoie de ea. Cere şi vei primi fără mustrare şi cu dragă inimă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...