Articolul precedentLelki harc
  Articolul următorCu ochii închiși

  Iacov – înțelepciune la discreție

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. Iacov 1:5

  Înţelepciunea este mai mult decât inteligenţă. Înţelepciunea asigură rezolvarea problemelor pe termen lung, foarte lung şi veşnic, în timp ce inteligenţa oferă doar soluţii de moment.

  Omul lipsit de înţelepciune nu-şi dă seama de acest lucru. Cu foarte mare greutate, el abia reuşeşte să recunoască în ce stare se află. De aceea Mântuitorul a rostit prima fericire pentru cei care sunt conştienţi de limitele şi lipsurile lor. Numai cei binevoitori pot ajunge să-şi înţeleagă starea.

  Când cineva cercetat de Duhul lui Dumnezeu devine conştient de nevoia sa de înţelepciune, se va ruga pentru ea. Dumnezeu este foarte bucuros să răspundă. El nu numai că-i oferă omului din înţelepciunea Sa, dar îl şi învaţă cum s-o folosească. Acest lucru se cheamă călăuzire.

  Înţelepciunea lui Dumnezeu în mintea omului nu constă din formule fixe aplicabile oricărei situaţii. Aşa cum pentru Dumnezeu fiecare situaţie are o soluţie potrivită şi irepetabilă, la fel vor sta lucrurile şi pentru cei călăuziţi de El. La înţelepciunea divină nu există rutină şi nici stereotipie. Ea este totdeauna proaspătă şi creativă. Izvorul ei este nesecat şi abundent. Cei conectaţi în felul acesta la înţelepciunea lui Dumnezeu nu vor fi niciodată în pană de idei sau în situaţii fără ieşire. Ei vor avea simţul de prevedere pentru a evita crearea unor asemenea situaţii, iar când totuşi sunt surprinşi de evenimente, Dumnezeu are deja pregătită o cale de ieşire pentru ei. Mâna Domnului nu va fi niciodată prea scurtă ca să-i scape din primejdie.

  Succesul la un pas de tine:

  Ai înţelepciune la discreţie. Acceptă că ai nevoie de ea. Cere şi vei primi fără mustrare şi cu dragă inimă!

  Iacov - înțelepciune la discreție - 2019. Ai înţelepciune la discreţie. Acceptă că ai nevoie de ea. Cere şi vei primi fără mustrare şi cu dragă inimă!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...