Articolul precedentKatonák Krisztusért
  Articolul următorSparge gheața

  Iacov – religie, pur și simplu

  Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume. Iacov 1:27

  Iacov este un om practic. Vorbind despre religie, el nu purcede la dezvoltări savante, ci se rezumă la ceea ce este esenţial, Iacov sesizează două dimensiuni fundamentale. Una este iubirea de oameni şi cealaltă este iubirea de Dumnezeu.

  Dimensiunea iubirii de oameni se materializează în purtarea de grijă faţă de cei în nevoie. Văduvele şi orfanii reprezintă foarte bine această categorie. Vizitarea şi ajutorarea lor constituie partea socială a religiei. Iubirea de oameni prezintă însă riscul de a se putea confunda cu iubirea de lume. Ori, acest lucru este contrar religiei adevărate.

  Alături de dimensiunea orizontală, aspiraţia spre puritate constituie cea de-a doua latură a trăirii religioase autentice. Iubirea de Dumnezeu înlătură iubirea de lume. Păcatul este neplăcut înaintea lui Dumnezeu, iar iubirea Sa îndepărtează păcatul din viaţă.

  Slujirea lui Dumnezeu şi slujirea semenilor constituie religia adevărată. Prima se manifestă prin devoţiune şi evlavie, a doua se arată prin Fapte de milă şi bunăvoinţă. Prima este exprimată prin cuvinte de laudă şi preamărire la adresa lui Dumnezeu, a doua constă din cuvinte de mângâiere şi încurajare rostite pentru cei în nevoie. Iubirea de Dumnezeu se transformă în ascultare de Cuvântul Său, iubirea de oameni se transformă în Fapte de mărinimie şi îndurare.

  Succesul la un pas de tine:

  Să fii religios? Nimic mai simplu: Să-i iubeşti pe oameni şi să nu te uneşti cu ei la rău!

  Iacov - religie, pur și simplu - 2019. Să fii religios? Nimic mai simplu: Să-i iubeşti pe oameni şi să nu te uneşti cu ei la rău!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!