Articolul precedentVezérünk szolgálatában
  Articolul următorPe ultima sută de metri

  Iacov – vorba dulce

  Toţi greşim în multe feluri. Dacă nu greşeşte cineva în vorbire, este un om desăvârşit şi poate să-şi ţină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  Când greşim în vorbire, nu cuvintele sunt de vină. Mintea şi inima, care se ascund în dosul cuvintelor, sunt factorii responsabili de ceea ce spunem. Din inima bună ies cuvinte vindecătoare şi pline de bunătate, din mintea pornită spre rău ies gânduri rele şi cuvinte de ocară.

  Dacă nu greşeşte cineva în vorbire este un om desăvârşit. Acest lucru presupune mai mult decât supravegherea atentă a cuvintelor. Maturitatea spirituală şi sufletească se manifestă prin dorinţa de bine cuprinsă în cuvinte şi gesturi încărcate de iubire.

  Desăvârşirea descrisă aici constă în primul rând într-o orientare personală corectă. Atunci când atenţia este îndreptată spre lucruri bune, întreaga fiinţă va fi marcată de acest fapt. Cuvintele nu fac decât să exprime acest lucru. Ele prind contur şi îşi iau zborul îmbibate în bunătatea interioară a sufletului căutător de pace, puritate şi dreptate.

  Bunătatea sufletului nu este produsul propriu al inimii omeneşti. Izvoarele din care se alimentează gândurile vor face ca sufletul să fie curat şi nobil, sau veşted şi întunecat de amărăciune. Ceea ce promovăm în suflet, aceea se arată în cuvintele pe care le rostim cu buzele.

  Vorba dulce nu-şi capătă aroma florilor de mai doar prin modul de articulare a sunetelor. Ea este pregătită din vreme prin cutreierarea înţeleaptă şi îndelungată a locurilor pline de parfum şi nectar. Treptat, lumea florilor se mută în suflet, iar cuvintele bune fac dovada acestei realităţi. Dulceaţa cuvintelor vine din adâncul sufletului înmiresmat de iubirea lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Ia-ţi timp suficient pentru îndulcirea sufletului, ca să le poţi da cuvintelor aroma dorită!

  Iacov - vorba dulce - 2019. Ia-ţi timp suficient pentru îndulcirea sufletului, ca să le poţi da cuvintelor aroma dorită!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...