Articolul precedentVezérünk szolgálatában
  Articolul următorPe ultima sută de metri

  Iacov – vorba dulce

  Toţi greşim în multe feluri. Dacă nu greşeşte cineva în vorbire, este un om desăvârşit şi poate să-şi ţină în frâu tot trupul. Iacov 3:2

  Când greşim în vorbire, nu cuvintele sunt de vină. Mintea şi inima, care se ascund în dosul cuvintelor, sunt factorii responsabili de ceea ce spunem. Din inima bună ies cuvinte vindecătoare şi pline de bunătate, din mintea pornită spre rău ies gânduri rele şi cuvinte de ocară.

  Dacă nu greşeşte cineva în vorbire este un om desăvârşit. Acest lucru presupune mai mult decât supravegherea atentă a cuvintelor. Maturitatea spirituală şi sufletească se manifestă prin dorinţa de bine cuprinsă în cuvinte şi gesturi încărcate de iubire.

  Desăvârşirea descrisă aici constă în primul rând într-o orientare personală corectă. Atunci când atenţia este îndreptată spre lucruri bune, întreaga fiinţă va fi marcată de acest fapt. Cuvintele nu fac decât să exprime acest lucru. Ele prind contur şi îşi iau zborul îmbibate în bunătatea interioară a sufletului căutător de pace, puritate şi dreptate.

  Bunătatea sufletului nu este produsul propriu al inimii omeneşti. Izvoarele din care se alimentează gândurile vor face ca sufletul să fie curat şi nobil, sau veşted şi întunecat de amărăciune. Ceea ce promovăm în suflet, aceea se arată în cuvintele pe care le rostim cu buzele.

  Vorba dulce nu-şi capătă aroma florilor de mai doar prin modul de articulare a sunetelor. Ea este pregătită din vreme prin cutreierarea înţeleaptă şi îndelungată a locurilor pline de parfum şi nectar. Treptat, lumea florilor se mută în suflet, iar cuvintele bune fac dovada acestei realităţi. Dulceaţa cuvintelor vine din adâncul sufletului înmiresmat de iubirea lui Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Ia-ţi timp suficient pentru îndulcirea sufletului, ca să le poţi da cuvintelor aroma dorită!

  Iacov - vorba dulce - 2019. Ia-ţi timp suficient pentru îndulcirea sufletului, ca să le poţi da cuvintelor aroma dorită!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...