Articolul precedentA megpróbáltatás és a kitartás hasznot hoz
  Articolul următorCrede!

  Iacov – condiția supremă

  Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceţi: „Dacă va vrea Domnul, vom trăi şi vom face cutare sau cutare lucru” Iacov 4:15

  Voinţa lui Dumnezeu este condiţia supremă a existenţei noastre.

  Toate lucrurile se supun acestei voinţe. Singura fiinţă de pe pământ care se poate opune acestei condiţii fundamentale este omul. El are voinţa liberă şi poate acţiona după alegerea proprie, în limita condiţiei sale umane. În această privinţă, el poate să aleagă un drum diferit de voinţa Tatălui ceresc. Omul poate ajunge atât de departe pe calea neascultării, încât să sfârşească prin a se despărţi definitiv de Dumnezeu. Într-o asemenea situaţie, rezultatul nu este libertatea deplină, ci pierderea totală.

  Acceptând voinţa lui Dumnezeu pentru viaţa noastră, rezultatul sigur al unei astfel de umblări sunt salvarea şi refacerea veşnică. De aceea este imperios necesar să identificăm şi să urmăm voia lui Dumnezeu pentru noi.

  Iacov sesizează care ar fi formula optimă de supravieţuire convenabilă în activităţile noastre zilnice, precum şi în cele veşnice. Când spune cum ar trebui să zicem, el se referă de fapt la modul nostru de a gândi, în conceperea şi realizarea planurilor de viaţă, ar trebui să fim interesaţi de voia lui Dumnezeu pentru noi.

  Dumnezeu nu ne-a lăsat în necunoştinţă cu privire la această voie. Principala cale de a şti ce doreşte Dumnezeu de la noi este Cartea Sfântă. În Scriptură putem descoperi ce anume aşteaptă El de la noi şi ce anume este împotriva voii Sale. În forma ei cea mai scurtă, această voie este scrisă chiar cu degetul lui Dumnezeu pe cele două table ale Decalogului.

  Succesul la un pas de tine:

  Un mod practic de a-ţi racorda viaţa la voinţa lui Dumnezeu este acela de a-L căuta zilnic în studiu şi rugăciune.

  Iacov - condiția supremă - 2019. Un mod practic de a-ţi racorda viaţa la voinţa lui Dumnezeu este acela de a-L căuta zilnic în studiu şi rugăciune.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...