Petru – sfințenie ca la carte

  Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră. 1 Petru 1:15

  Cineva poate vedea în această chemare a apostolului Petru o condiţie imposibil de îndeplinit. Dar atunci când citim textul cu atenţie, lucrurile nu sunt chiar aşa de complicate.

  Apostolul ne spune că Dumnezeu este sfânt în sfera Sa de acţiune. Urmând acest model, noi trebuie să fim sfinţi în toată purtarea noastră. Nu suntem lăsaţi să realizăm nici singuri şi nici prin puterea noastră acest lucru de dorit.

  Pentru a face posibilă umblarea noastră sfântă, Dumnezeu a trimis în lume pe Fiul Său, care să ne arate calea şi să ne susţină pe drum. Primul lucru pe care ni l-a arătat Hristos este acela că El însuşi a fost dependent de Tatăl Său, deşi avea puterea să Se descurce singur. Reuşita misiunii Mântuitorului a constat în desăvârşita dependenţă de Tatăl şi de Cuvântul Tatălui. El nu a făcut nimic despărţit de Dumnezeu Tatăl. În plus. Duhul Sfânt a fost Acela care S-a ocupat de coordonarea misiunii Fiului lui Dumnezeu şi tot El este Acela care Se ocupă în continuare de coordonarea misiunii noastre.

  Atunci când Dumnezeu ne conduce, maniera noastră de a săvârşi lucrurile poartă amprenta divină. Noi umblăm şi lucrăm cu aprobarea lui Dumnezeu, iar acest lucru ne conduce la reuşită, asemenea misiunii publice a Mântuitorului.

  Mai mult decât călăuzirea divină, ceea ce ne asigură succesul este puterea Sa, pe care ne-o dă cu bucurie şi îmbelşugare pentru a-I împlini aşteptările. Astfel, prin călăuzirea şi puterea Sa noi putem fi, şi suntem, sfinţi în toată umblarea noastră, ca şi El în toată umblarea Sa.

  Succesul la un pas de tine:

  Eşti sfânt dacă faci ceea ce vrea Dumnezeu cu puterea pe care El ţi-o oferă zilnic, pentru că tu o ceri şi o valorifici.

  Petru - sfințenie ca la carte - 2019. Eşti sfânt dacă faci ceea ce vrea Dumnezeu cu puterea pe care El ţi-o oferă zilnic, pentru că tu o ceri şi o valorifici.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...