Articolul precedentAz ellenség cselfogásainak leplezése
  Articolul următorCe notă vei lua

  Petru – identitate confirmată

  Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. 1 Petru 2:9

  Una dintre cele mai importante lucruri necesare confortului sufletesc este confirmarea periodică a identităţii. Noi avem nevoie să ni se spună mereu cine suntem şi să fim asiguraţi că ne bucurăm de aprecierea şi preţuirea celor din jur. Când acest lucru nu se întâmplă, fără să ne dăm seama, începem să suferim.

  Primii creştini aveau de înfruntat o puternică opoziţie din partea lumii din jur. Ei erau ispitiţi să se descurajeze, din cauza stării de tensiune şi ameninţare permanentă. Apostolul Petru ştia prea bine acest lucru şi, de aceea, scriindu-le fraţilor de credinţă, el nu uită să le împlinească această nevoie fundamentală.

  Atâta vreme cât cineva ştie cine este, el se va strădui şi va reuşi să se comporte ca atare. Creştinii aveau nevoie să primească asigurarea din partea lui Dumnezeu cu privire la locul de mare responsabilitate pe care El continua să li-l recunoască.

  Urmând pe aceeaşi filieră, Dumnezeu continuă să ni Se adreseze din timp în timp, confirmându-ne identitatea. Aşa cum, în câteva ocazii, El I S-a adresat Fiului Său, confirmându-I identitatea şi rolul, la fel procedează şi astăzi, folosind diverse ocazii pentru a ne aduce aminte că Ii suntem preţioşi şi că nu-I pare rău că a plătit un preţ atât de mare pentru a ne răscumpăra. El doreşte ca noi să ne comportăm ca atare, respectându-ne demnitatea conferită.

  Succesul la un pas de tine:

  Când valurile de durere şi disperare ameninţă să te scufunde, nu uita că valorezi enorm în ochii lui Dumnezeu. Ţine minte acest lucru!

  Petru - identitate confirmată - 2019. Când valurile de durere şi disperare ameninţă să te scufunde, nu uita că valorezi enorm în ochii lui Dumnezeu. Ţine minte acest lucru!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...