Articolul precedentNem a saját akaratom szerint
  Articolul următorNu te îngrijora

  Petru – rostul vieții

  Ca nişte buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit. 1 Petru 4:10

  Cuvintele-cheie din acest pasaj biblic sunt: „să slujească altora”.

  Acesta este marele rost al existenţei. Fiecare lucru din marea creaţie a lui Dumnezeu îşi află rostul în a sluji altora. Chiar şi cele mai rapace vieţuitoare nu pot evita acest sens profund al vieţii. Oricât ar fi de pornite pe pradă, cele mai mari răpitoare, până la urma urmei, îşi materializează truda în grija pentru pui şi chiar mai mult decât atât. Nu de puţine ori, alte vieţuitoare vor beneficia direct sau indirect de lupta lor pentru existenţă.

  Numai oamenii sunt cu adevărat egoişti. Lumea naturală mai poartă încă destul de vizibil mesajul slujirii altora. Lumea omului a fost însă cel mai serios stricată de acţiunea globală a răului. Refacerea chipului divin din noi începe cu lecţia de dăruire de sine şi slujire a altora. Una dintre cele mai simple lucruri pe care le putem face, atunci când viaţa noastră începe să-şi piardă sensul, este să redescoperim frumuseţea purtării de grijă a cuiva care se află în nevoie.

  Inima împovărată de valurile succesive ale păcatului şi răutăţii începe să-şi recapete vioiciunea şi bucuria atunci când este aplecată asupra nevoilor altora. Purtarea de grijă faţă de cei din jur funcţionează ca un leac binefăcător şi tămăduitor de suflet.

  Această reorientare personală nu se realizează de la sine. Sunt necesare o reconsiderare serioasă a vieţii şi o alegere şi hotărâre fermă de schimbare a sensului egoist al existenţei personale. Când purtarea de grijă a altora ia locul dorinţei de acaparare şi a consumului egoist, viaţa devine nouă şi merită trăită.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi depăşi momentele de tristeţe, căutând în mod intenţionat să faci un bine cuiva care are nevoie de tine.

  Petru - rostul vieții - 2019. Poţi depăşi momentele de tristeţe, căutând în mod intenţionat să faci un bine cuiva care are nevoie de tine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...