Ioan – conexiune totală

  Deci ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său Isus Hristos. 1 Ioan 1:3

  Sensul mărturisirii creştine este dezvoltarea relaţiei mântuitoare.

  Vorbind în numele ucenicilor lui Hristos, Ioan doreşte ca ascultătorii săi să fie cuprinşi în cercul privilegiat al celor ce-L cunosc pe Dumnezeu.

  Cuvântul „părtăşie” folosit aici este destul de puţin cunoscut şi acceptat în afara relaţiei frăţiei creştine. Nu este de mirare că dicţionarele dau dovadă de sărăcie evidentă atunci când încearcă să ne explice semnificaţia acestui termen. Cuvântul „părtăşie” din dicţionare se referă mai degrabă la participarea la o fărădelege, decât la unitatea de cunoaştere şi iubire creştină profundă. În afara cercului creştin, cuvântul „părtăşie” este mai degrabă nedorit şi încărcat de sensuri negative, decât expresia celei mai bune conexiuni salvatoare.

  Ioan este nerăbdător să le împărtăşească actualilor şi viitorilor săi fraţi de credinţă, frumuseţea şi bucuria legăturii sufleteşti determinate de cunoaşterea Evangheliei. Dar acesta este doar un prim şi minuscul pas în comparaţie cu perspectiva pe care această cunoaştere o facilitează. În ultimă instanţă, cunoaşterea Evangheliei îi conduce pe credincioşi să cunoască nemijlocit unitatea care guvernează relaţiile din sânul Dumnezeirii.

  Ioan îşi aducea aminte foarte bine cuvintele din rugăciunea de Mare Preot, înălţată de Mântuitorul în camera de sus, unde El Ii cerea Tatălui să-i facă pe urmaşii Săi să cunoască unitatea divină. Experienţa creştină constituie o conexiune totală între credincioşi şi între ei şi Dumnezeu.

  Succesul la un pas de tine:

  Să nu te sperie „părtăşia”. Ceea ce pentru lume este un cuvânt de slabă speranţă, pentru creştini devine legătură de cel mai înalt rang. Accept-o!

  Ioan - conexiune totală - 2019. Să nu te sperie „părtăşia”. Ceea ce pentru lume este un cuvânt de slabă speranţă, pentru creştini devine legătură de cel mai înalt rang. Accept-o!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...