Articolul precedentNaponkénti gyözelemre törekedj!
  Articolul următorDintre flăcări

  Ioan – dragoste și lumină

  Cine iubeşte pe fratele său rămâne în lumină, şi în el nu este niciun prilej de poticnire. 1 Ioan 2:10

  Sunt două situaţii în care oamenii se poticnesc. Ori piciorul este prea slab şi nu se poate ridica deasupra obstacolului, ori pragul este mai înalt decât poate piciorul să păşească în mod obişnuit. Din această perspectivă, poticnelile se împart în două categorii: jumătate dintre ele au cauze subiective şi cealaltă jumătate, cauze obiective. Adică, jumătate dintre încurcături depind de noi, iar jumătatea cealaltă, de ceilalţi.

  Ioan, ucenicul iubirii, crede că cine îl iubeşte pe fratele său nu va găsi în el niciun motiv de poticnire. Dragostea noastră frăţească elimină jumătate dintre încurcăturile în care am putea intra. Atunci când dragostea lui Hristos este prezentă de ambele părţi, dispar toate piedicile de pe calea mântuirii. În timp ce fiecare este scutit de piedicile impuse de propriile limite, la rândul lui, fiecare nu mai este o piedică pentru celălalt.

  Această fericită stare de lucruri este produsul trăirii în lumină. Este metafora favorită a lui loan, care vrea să exprime realitatea credinţei celor ce aleg permanent să trăiască în strânsă armonie unii cu alţii şi cu Dumnezeu.

  Lumina este simbolul prezenţei divine acceptate conştient şi continuu. Dragostea frăţească este rezultatul natural al trăirii în lumina lui Dumnezeu. În ambianţa sfinţitoare a adevărului veşnic, viaţa este inundată de dragostea care acoperă totul şi nădăjduieşte totul.

  În viaţa lui loan, puterea iubirii lui Dumnezeu era o realitate evidentă, care transformase un tânăr răsfăţat şi rebel în cel mai tandru ucenic al lui Hristos şi frate al celor cu care avea să moştenească bunurile veşnice. Lupta pentru întâietate fusese dată uitării.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă te hotărăşti să trăieşti în lumina iubirii frăţeşti, nu mai este nicio pricină de poticnire în tine.

  Ioan - dragoste și lumină - 2019. Dacă te hotărăşti să trăieşti în lumina iubirii frăţeşti, nu mai este nicio pricină de poticnire în tine.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...