Ioan – trecere și statornicie

  Şi lumea şi pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. 1 Ioan 2:17

  Ne ducem viaţa între aspiraţii şi neîmpliniri. Parcă am fi purtaţi între două lumi paralele. Lumea realităţilor imediate ne ameninţă, ne înşală şi ne lasă pustii, în timp ce sufletul nostru aspiră după lumină, dreptate şi pace.

  Ioan ne oferă o explicaţie şi ne propune o soluţie. Elementul trecător este sub semnul acestui veac. Lumea este dominată de dorinţe deşarte şi pofte nebune. Rezultatul lăsării în voia lor este vremelnicie şi moarte. De partea cealaltă a sufletului este Soarele neprihănirii, cu vindecarea sub aripile Sale. Interesul pentru voia lui Dumnezeu şi angajamentul faţă de El conduc la viaţă şi statornicie.

  Între cele două extreme, noi facem alegerea. Nu putem rămâne multă vreme neutri. Trebuie să fim sau de o parte, sau de cealaltă. Dacă nu-L alegem pe Dumnezeu, am ales implicit lumea. Amânarea este riscantă, pentru că timpul prielnic nu este prea lung. Şi apoi, zăbovirea face ca acuitatea şi vigilenţa spirituală să slăbească. O alegere ratată face ca al doilea eşec să fie mai probabil. Nehotărârea poate fi foarte costisitoare. Indiferenţa şi nepăsarea se pot lesne transforma în ucidere din culpă. Când lucrul acesta se produce, am face orice pentru a mai repara ceva sau a evita urmările extrem de neplăcute. În realitate, se mai pot face puţine lucruri după aceea. Cea mai eficientă este prevenirea. Numai aşa suntem scutiţi de o mulţime de neajunsuri.

  În timp ce lumea trece şi duce cu ea tot ce-i aparţine, cei interesaţi de voia lui Dumnezeu îşi pregătesc un viitor şi o nădejde.

  Succesul la un pas de tine:

  Poţi lua acum decizia de a preţui lucrurile spirituale, pentru ca, între cele două lumi, să te apropii de cele cu valoare veşnică!

  Ioan - trecere și statornicie - 2019. Poţi lua acum decizia de a preţui lucrurile spirituale, pentru ca, între cele două lumi, să te apropii de cele cu valoare veşnică!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...