Articolul precedentKözelebb Jézushoz
  Articolul următorEști fiul Tatălui tău

  Ioan – dragoste și vigoare

  Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit de la început. 1 Ioan 1:6

  A trăi înseamnă a iubi şi a respecta limitele vieţii. În momentul în care dragostea încetează, viaţa se goleşte de conţinut. Dar când nu sunt respectate limitele, viaţa încetează cu totul. Ea nu se poate ţine în fiinţă decât între limitele naturale. Este suficient ca un parametru să scadă sub limita admisă şi viaţa este în pericol.

  În iubirea şi înţelepciunea Sa, Dumnezeu a supus fiinţa umană, ca şi întreaga natură de altfel, unor legi pe care le-a înscris în însăşi firea lucrurilor. Trupul nostru funcţionează normal atunci când toate sistemele şi aparatele de care dispune se încadrează între valorile stabilite de Creator.

  Cele mai multe sisteme funcţionează automat, fără să fie necesară intervenţia noastră. Fie că suntem în stare de veghe, fie că dormim, inima bate fără ştirea noastră şi respirăm fără să ne impunem acest lucru. O mulţime de alte funcţii se realizează automat. Dumnezeu a lăsat totuşi ca o parte din nevoile fiinţei să ni le satisfacem conştient şi responsabil.

  Deşi hrănirea este guvernată de foame şi sete, este lăsat la latitudinea noastră să alegem cu ce, cum şi când să ne hrănim. Putem alege cele mai bune şi sănătoase alimente sau putem folosi hrană şi băutură cu mare risc de intoxicare şi îmbolnăvire. Dumnezeu ne face responsabili faţă de El, pentru modul în care ne îngrijim de propria viaţă şi sănătate.

  La fel stau lucrurile şi cu îngrijirea sufletului. Sănătatea spirituală este de asemenea guvernată de limite şi prescripţii la care bine este să luăm aminte. A trăi înseamnă a iubi şi a fi responsabili.

  Succesul la un pas de tine:

  Alege pentru trup şi pentru suflet tot ce este mai bun şi bucură-te de ceea ce este bine şi frumos cu adevărat!

  Ioan - dragoste și vigoare - 2019. Alege pentru trup şi pentru suflet tot ce este mai bun şi bucură-te de ceea ce este bine şi frumos cu adevărat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...