Articolul precedentKözelebb Jézushoz
  Articolul următorEști fiul Tatălui tău

  Ioan – dragoste și vigoare

  Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit de la început. 1 Ioan 1:6

  A trăi înseamnă a iubi şi a respecta limitele vieţii. În momentul în care dragostea încetează, viaţa se goleşte de conţinut. Dar când nu sunt respectate limitele, viaţa încetează cu totul. Ea nu se poate ţine în fiinţă decât între limitele naturale. Este suficient ca un parametru să scadă sub limita admisă şi viaţa este în pericol.

  În iubirea şi înţelepciunea Sa, Dumnezeu a supus fiinţa umană, ca şi întreaga natură de altfel, unor legi pe care le-a înscris în însăşi firea lucrurilor. Trupul nostru funcţionează normal atunci când toate sistemele şi aparatele de care dispune se încadrează între valorile stabilite de Creator.

  Cele mai multe sisteme funcţionează automat, fără să fie necesară intervenţia noastră. Fie că suntem în stare de veghe, fie că dormim, inima bate fără ştirea noastră şi respirăm fără să ne impunem acest lucru. O mulţime de alte funcţii se realizează automat. Dumnezeu a lăsat totuşi ca o parte din nevoile fiinţei să ni le satisfacem conştient şi responsabil.

  Deşi hrănirea este guvernată de foame şi sete, este lăsat la latitudinea noastră să alegem cu ce, cum şi când să ne hrănim. Putem alege cele mai bune şi sănătoase alimente sau putem folosi hrană şi băutură cu mare risc de intoxicare şi îmbolnăvire. Dumnezeu ne face responsabili faţă de El, pentru modul în care ne îngrijim de propria viaţă şi sănătate.

  La fel stau lucrurile şi cu îngrijirea sufletului. Sănătatea spirituală este de asemenea guvernată de limite şi prescripţii la care bine este să luăm aminte. A trăi înseamnă a iubi şi a fi responsabili.

  Succesul la un pas de tine:

  Alege pentru trup şi pentru suflet tot ce este mai bun şi bucură-te de ceea ce este bine şi frumos cu adevărat!

  Ioan - dragoste și vigoare - 2019. Alege pentru trup şi pentru suflet tot ce este mai bun şi bucură-te de ceea ce este bine şi frumos cu adevărat!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...