Ioan – dragoste și vigoare

Şi dragostea stă în vieţuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblaţi, după cum aţi auzit de la început. 1 Ioan 1:6

A trăi înseamnă a iubi şi a respecta limitele vieţii. În momentul în care dragostea încetează, viaţa se goleşte de conţinut. Dar când nu sunt respectate limitele, viaţa încetează cu totul. Ea nu se poate ţine în fiinţă decât între limitele naturale. Este suficient ca un parametru să scadă sub limita admisă şi viaţa este în pericol.

În iubirea şi înţelepciunea Sa, Dumnezeu a supus fiinţa umană, ca şi întreaga natură de altfel, unor legi pe care le-a înscris în însăşi firea lucrurilor. Trupul nostru funcţionează normal atunci când toate sistemele şi aparatele de care dispune se încadrează între valorile stabilite de Creator.

Cele mai multe sisteme funcţionează automat, fără să fie necesară intervenţia noastră. Fie că suntem în stare de veghe, fie că dormim, inima bate fără ştirea noastră şi respirăm fără să ne impunem acest lucru. O mulţime de alte funcţii se realizează automat. Dumnezeu a lăsat totuşi ca o parte din nevoile fiinţei să ni le satisfacem conştient şi responsabil.

Deşi hrănirea este guvernată de foame şi sete, este lăsat la latitudinea noastră să alegem cu ce, cum şi când să ne hrănim. Putem alege cele mai bune şi sănătoase alimente sau putem folosi hrană şi băutură cu mare risc de intoxicare şi îmbolnăvire. Dumnezeu ne face responsabili faţă de El, pentru modul în care ne îngrijim de propria viaţă şi sănătate.

La fel stau lucrurile şi cu îngrijirea sufletului. Sănătatea spirituală este de asemenea guvernată de limite şi prescripţii la care bine este să luăm aminte. A trăi înseamnă a iubi şi a fi responsabili.

Succesul la un pas de tine:

Alege pentru trup şi pentru suflet tot ce este mai bun şi bucură-te de ceea ce este bine şi frumos cu adevărat!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor