Iuda – zidire în credință

Dar voi, preaiubiţilor, zidiţi-vă sufleteşte pe credinţa voastră preasfântă, rugaţi-vă prin Duhul Sfânt. Iuda 1:20

Creşterea în credinţă este numită aici zidire sufletească. Termenul este luat din viaţa zilnică şi aplicat lucrurilor spirituale. Zidirea este un proces lent şi migălos şi corespunde foarte bine devenirii sufleteşti. S-ar putea ca tehnologiile modeme să nu mai conţină suficiente elemente ilustrative pentru creşterea spirituală, dar zidirea din vremea biblică era o lecţie foarte bună.

Primul lucru important pentru o construcţie este calitatea terenului de amplasament. Scriptura vorbeşte despre casa zidită pe nisip sau pe stâncă. Stabilitatea şi valoarea zidurilor sunt direct legate de calitatea fundaţiei. Apostolul Iuda le sugera cititorilor săi să zidească pe credinţă şi prin credinţă. Acesta este cel mai sigur lucru. Baza acestui mod de zidire nu sunt înţelepciunea şi experienţa omenească, ci făgăduinţa şi prescripţia divină.

Al doilea lucru important pentru reuşita unei construcţii este calitatea materialelor folosite. Scriptura vorbeşte despre paie şi trestie sau despre argint şi aur. Aici cele două metale preţioase sunt folosite ca simbol pentru ceea ce este de valoare şi merită cu adevărat să fie încorporat în zidirea spirituală. Aurul şi argintul sunt simbolurile pentru lucrurile de importanţă veşnică.

În al treilea rând, zidirea va fi durabilă sau slabă şi în funcţie de tehnologia folosită. Metodele de lucru trebuie să fie adaptate specificului materialelor întrebuinţate. Lucrurile veşnice nu pot fi mânuite asemenea celor trecătoare. De aceea apostolul recomandă rugăciunea prin Duhul Sfânt. Pe temelia credinţei, lucrurile veşnice se aşază durabil, prin rugăciune inspirată de Duhul lui Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

Zideşte continuu, fără grabă şi fără poticneli. Aşază prin credinţă lucruri de valoare pe temelia sigură a adevărului Evangheliei.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor