Articolul precedentMegtart a megpróbáltatás idején
  Articolul următorDoar un Copil…

  Ioan – cartea dulce-amară

  Am luat cărticica din mâna îngerului şi am mâncat-o: în gura mea a fost dulce ca mierea, dar, după ce am mâncat-o, mi s-a umplut pântecele de amărăciune. Apocalipsa 10:10

  Cititul poate fi o activitate care aduce satisfacţie şi împlinire. Cărţile pot deveni o pasiune care să ocupe mult timp şi să cheltuiască multă energie şi mulţi bani. Învăţătura din cărţi îl poate face pe cineva mai bine pregătit pentru viaţă şi mai apt să răspundă la solicitările ei.

  A mânca o carte este o figură de stil care se referă la interesul cu care cineva citeşte o carte şi este afectat de conţinutul ei. Satisfacţiile şi răspunsurile pe care le oferă lectura de calitate pot fi proiectate în domeniul trăirilor sufleteşti ca dulceaţă a mierii.

  În experienţa lui Ioan cu devorarea cărţii apare şi o experienţă amară, care a venit după bucuria de la început. Acest lucru înseamnă că putem găsi în cercetarea cărţilor şi lucruri care ne aduc tristeţe, îngrijorare şi amărăciune. Atunci când durerea pricinuită de studierea cărţilor ne conduce la o înţelegere mai bună de sine şi la o cunoaştere mai înţeleaptă a vieţii, înseamnă că timpul folosit astfel nu a fost risipit. Dacă pe această cale putem să-i înţelegem mai bine pe cei de lângă noi, atunci este cazul să continuăm cititul, chiar dacă lucrul acesta ne face să mai vărsăm şi lacrimi din când în când. Vor fi lacrimi de purificare a ochilor şi de îmbunare a inimii. Iar dacă Scriptura este cumva cartea din care ni se trage durerea, acesta este semnul cel mai bun că şi mângâierea ne va veni tot de acolo şi merită să mergem mai departe în cercetarea ei. Biblia face ca puterea spirituală să sporească şi bucuria viitoare să devină o certitudine.

  Succesul la un pas de tine:

  Merită să-ţi iei timp pentru Carte şi să întâmpini curajos provocările ei. Până la urmă, vei constata că a meritat efortul!

  Ioan - cartea dulce-amară - 2019. Merită să-ţi iei timp pentru Carte şi să întâmpini curajos provocările ei. Până la urmă, vei constata că a meritat efortul!
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...