Articolul precedentOszlop az Isten templomában
  Articolul următorIdentitate

  Ioan – etalonul de trestie

  Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prăjini şi mi s-a zis: „Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el.” Apocalipsa 11:1

  Atunci când a primit misiunea să măsoare templul şi altarul cu o trestie, Ioan poate că nu era foarte surprins, dar când a trebuit să facă acelaşi lucru cu oamenii care se închinau acolo, este posibil ca el să fi fost puţin nedumerit.

  Trestiile nu cresc toate la acelaşi nivel şi Ioan nu avea cum să ştie care era trestia etalon. De aceea i s-a dat o anumită trestie şi aceasta trebuia să fie măsura lucrurilor şi standardul de înălţime al oamenilor. Templul, altarul şi oamenii trebuiau să corespundă acestei măsuri. Cât despre curtea care împrejmuia templul, aceasta nu avea să fie măsurată deocamdată, până la împlinirea vremii oamenilor care se aflau acolo. Dar închinătorii din templu trebuiau supuşi evaluării.

  Trestia este o măsură accesibilă pentru om, iar fragilitatea ei este o încurajare privind situaţia noastră. Este un motiv de încredere că Dumnezeu ne priveşte şi ne compară experienţa cu o trestie. Aşa cum ea poate fi bătută de vânt şi rămâne totuşi în picioare, se admite că la fel ni s-ar putea întâmpla şi nouă. Trestia poate fi zdrobită uşor, la fel ca şi noi. Dar avem asigurarea că Dumnezeu ne va privi cu răbdare şi va face tot ce-I va sta în putinţă pentru a ne da puterea şi a ne face să ne ridicăm din nou. El aşază măsura Sa alături de noi şi speră că vom fi în stare, intr-o zi, să ne ridicăm la acel nivel. El doreşte să folosim cu succes resursele şi ocaziile pe care ni le pune la îndemână. Nimic n-ar trebui să ne oprească să creştem şi să fim găsiţi corespunzători.

  Succesul la un pas de tine:

  Când te legeni în vânt ca o trestie pe gânduri sau când eşti zdrobit asemenea ei, ai o mie de motive să speri şi să mergi mai departe pentru a reuşi.

  Ioan - etalonul de trestie - 2019. Când te legeni în vânt ca o trestie pe gânduri sau când eşti zdrobit asemenea ei, ai o mie de motive să speri şi să mergi mai departe pentru a reuşi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...