Articolul precedentOszlop az Isten templomában
  Articolul următorIdentitate

  Ioan – etalonul de trestie

  Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prăjini şi mi s-a zis: „Scoală-te şi măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul şi pe cei ce se închină în el.” Apocalipsa 11:1

  Atunci când a primit misiunea să măsoare templul şi altarul cu o trestie, Ioan poate că nu era foarte surprins, dar când a trebuit să facă acelaşi lucru cu oamenii care se închinau acolo, este posibil ca el să fi fost puţin nedumerit.

  Trestiile nu cresc toate la acelaşi nivel şi Ioan nu avea cum să ştie care era trestia etalon. De aceea i s-a dat o anumită trestie şi aceasta trebuia să fie măsura lucrurilor şi standardul de înălţime al oamenilor. Templul, altarul şi oamenii trebuiau să corespundă acestei măsuri. Cât despre curtea care împrejmuia templul, aceasta nu avea să fie măsurată deocamdată, până la împlinirea vremii oamenilor care se aflau acolo. Dar închinătorii din templu trebuiau supuşi evaluării.

  Trestia este o măsură accesibilă pentru om, iar fragilitatea ei este o încurajare privind situaţia noastră. Este un motiv de încredere că Dumnezeu ne priveşte şi ne compară experienţa cu o trestie. Aşa cum ea poate fi bătută de vânt şi rămâne totuşi în picioare, se admite că la fel ni s-ar putea întâmpla şi nouă. Trestia poate fi zdrobită uşor, la fel ca şi noi. Dar avem asigurarea că Dumnezeu ne va privi cu răbdare şi va face tot ce-I va sta în putinţă pentru a ne da puterea şi a ne face să ne ridicăm din nou. El aşază măsura Sa alături de noi şi speră că vom fi în stare, intr-o zi, să ne ridicăm la acel nivel. El doreşte să folosim cu succes resursele şi ocaziile pe care ni le pune la îndemână. Nimic n-ar trebui să ne oprească să creştem şi să fim găsiţi corespunzători.

  Succesul la un pas de tine:

  Când te legeni în vânt ca o trestie pe gânduri sau când eşti zdrobit asemenea ei, ai o mie de motive să speri şi să mergi mai departe pentru a reuşi.

  Ioan - etalonul de trestie - 2019. Când te legeni în vânt ca o trestie pe gânduri sau când eşti zdrobit asemenea ei, ai o mie de motive să speri şi să mergi mai departe pentru a reuşi.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...