Articolul precedentHelyet kapunk az Ő trónján
  Articolul următorPrimul explorator

  Ioan – închinare autentică

  El zicea cu glas tare: „Temeţi vă de Dumnezeu şi daţi-I slavă, căci a venit ceasul judecăţii Lui, şi închinați-vă Celui ce a făcut cerul şi pământul, marea şi izvoarele apelor!” Apocalipsa 14:7

  Noi suntem făcuți anume să ne închinăm. Întrebarea care se pune nu este dacă ne vom închina sau nu, ci cui sau la ce ne vom închina. În timp de alegerea noastră este liberă, nu orice variantă pe care o adoptăm este corespunzătoare așteptării lui Dumnezeu.

  Ioan aude o solie venită din mijlocul cerului, care reprezintă voința descoperită a lui Dumnezeu pentru toți oamenii. Unul este Creatorul cerului și al pământului și numai Lui I se cuvine închinarea. El nu dorește să împartă această slavă cu altcineva. El nu dorește ca lucrurile făcute de mâna sau de mintea omenească să devină obiecte ale închinării. Lucrul acesta este impropriu, iar efectele închinării la alți dumnezeu sunt distrugătoare pentru sufletul omenesc. Inima omului poate fi înălțată și înnobilată numai prin adevărata închinare.

  Subiectul închinării traversează întreaga Scriptură ca o chemare continuă de a ne apropia de Dumnezeu în modul dorit şi cerut de El. Tot acolo descoperim motivele şi argumentele pentru a ne convinge de legitimitatea acestei porunci. Unicitatea, măreţia şi sfinţenia lui Dumnezeu îl fac să fie Singurul care să merite cele mai înalte simţăminte şi aprecieri din partea noastră. Închinarea este tot ceea ce se pleacă în fiinţa noastră şi se înclină înaintea lui Dumnezeu, când ne aflăm în adoraţie şi contemplare. Închinarea este un act de consacrare şi dedicare personală şi colectivă, în faţa Celui de care depindem în orice privinţă.

  Succesul la un pas de tine:

  O verificare atentă în privinţa închinării va conduce poate la concluzii de natură să determine reforme şi înnoiri. Curajul de a le face va fi răsplătit din plin.

  Ioan - închinare autentică - 2019. O verificare atentă în privinţa închinării va conduce poate la concluzii de natură să determine reforme şi înnoiri. Curajul de a le face va fi răsplătit din plin.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...