Articolul precedentA Bárány vére által
  Articolul următorSuper eroii

  Ioan – ieșirea din Babilon

  Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Ieşiţi din mijlocul ei [al cetăţii Babilonului], poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!” Apocalipsa 18:4

  Babilonul despre care se vorbeşte aici este o metaforă larg cuprinzătoare, în care se regăseşte tot ceea ce este lumesc şi în opoziţie cu ceea ce este spiritual. În timp ce Babilonul este simbolul răzvrătirii împotriva lui Dumnezeu, Ierusalimul este metafora ascultării şi dedicării personale faţă de El.

  Dumnezeu a lucrat din greu pentru a crea condiţiile necesare eliberării din Babilonul spiritual. El a cheltuit viaţa propriului Său Fiu pentru a-i răscumpăra pe oamenii de orice limbă şi din orice popor. Alegerea de a urma calea binelui sau cea a răului este lăsată însă la dispoziţia fiecărui suflet de pe pământ.

  Ieşirea din Babilon nu este o evadare uşoară, pentru că cetatea deşertăciunii are o mulţime de legături prin care încearcă să-i împiedice pe cei ce doresc să plece din ea. Cel mai greu este însă cu realităţile înnăscute din inima omului. Noi avem înclinaţii puternice spre a rămâne în Babilon. Aici sunt lucruri şi atracţii care promit să răspundă celor mai adânci nevoi ale sufletului. Din nefericire, aceste făgăduinţe nu se realizează, dar zăbovirea în Babilon face ca dorinţa de a pleca din el să fie din ce în ce mai mică. De aceea este nevoie din nou şi din nou ca Dumnezeu să ne cheme afară şi, uneori, chiar să ne zorească. El ne atrage prin cele mai înalte aspiraţii ale sufletului nostru. În aceeaşi măsură în care lumea ne atrage, şi Dumnezeu ne atrage, pentru a alege în mod liber binele.

  Succesul la un pas de tine:

  Dacă vrei, poţi ieşi liber din Babilon, Dumnezeu îţi pune la dispoziţie toată puterea şi chiar şi voinţa de care ai nevoie.

  Ioan - ieșirea din Babilon - 2019. Dacă vrei, poţi ieşi liber din Babilon, Dumnezeu îţi pune la dispoziţie toată puterea şi chiar şi voinţa de care ai nevoie.
  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  A végső diadal

  „Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...