Articolul precedentA győzelem biztos
  Articolul următorTu primul

  Ioan – pământ transfigurat

  Apoi, am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era. Apocalipsa 21:1

  Pământul acesta se degradează pe zi ce trece şi devine din ce în ce mai greu de locuit. Va veni o vreme când lucrurile nu vor mai putea continua şi atunci Dumnezeu va fi nevoit să facă un pământ nou. El nu vrea să renunţe la ideea de un pământ al oamenilor. A fost intenţia şi iniţiativa Sa de la început să facă un cer şi un pământ în care omul să-şi poată duce viaţa în deplină siguranţă şi fericire. În ciuda răsturnărilor produse de intrarea şi acţiunea păcatului în lume, Dumnezeu va reuşi în cele din urmă să-l aşeze pe om în împărăţia Sa. Această împărăţie va dăinui în veci şi, deşi i se spune „împărăţie a cerurilor” ea va fi de fapt „cer nou şi pământ nou”.

  Transfigurarea pământului şi a văzduhului înconjurător va fi o lucrare de transformare radicală a realităţilor înconjurătoare. Mediul natural şi oamenii locuitori ai noului pământ vor fi înnoiţi din temelii. Natura nu va mai conţine nimic ameninţător şi violent, nimic care ar putea să mai pună în pericol existenţa cuiva. Lupta contrariilor şi legea supravieţuirii celui mai tare, chiar dacă au fost o formă de păstrare a calităţii vieţii în condiţiile păcatului, nu vor mai acţiona în defavoarea nimănui. Dreptul la viaţă fericită şi deplină îi va fi garantat fiecărei fiinţe. Deşi legea sacrificiului de sine va fi o expresie veşnică a caracterului divin, reflectat în manifestările curente ale creaţiei Sale, nu va mai fi nevoie ca cineva să-şi dea viaţa pentru ca altcineva să o poată avea, deoarece toţi vor avea belşugul vieţii celei noi. Pământul cel nou va îndeplini cu prisosinţă orice nevoie a locuitorilor lui, aflaţi într-o existenţă perpetuă, proaspătă şi deplin fericită în vecii vecilor.

  Succesul la un pas de tine:

  Pământul cel nou este rezervat biruitorilor alături de Dumnezeu în marea luptă dintre bine şi rău. Eşti şi tu candidat şi ai libertatea de a alege.

  Ion Buciuman
  Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

  Din aceeași categorie

  Ioan – chemarea vieții veșnice

  Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

  Socoteala iubirii

  Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și...

  Totul nou

  Tată drag, eu aleg să cred în făgăduinţa Ta de a face toate lucrurile noi. Astăzi Iţi dau Ţie tot ce este stricat în viaţa mea. Îţi mulţumesc pentru speranţa unui nou început. M-am rugat în numele lui Isus. Amin!

  Cerul jos și cerul sus

  Dacă vrem să vedem cerul, trebuie să avem cerul aici jos. Trebuie să avem și un cer în care să mergem. Trebuie să avem cerul în familiile noastre și, prin Hristos, să ne apropiem continuu de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...