Ioan – cortul lui Dumnezeu cu oamenii

Şi am auzit un glas tare, care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.” Apocalipsa 21:3

Cortul lui Dumnezeu cu oamenii” este metafora care se aplică la locuinţa veşnică a celor mântuiţi. Ea se referă atât la reşedinţa de sărbătoare, supranumită şi „Noul Ierusalim” sau „Casa Tatălui Meu”, cât şi la adăpostul sigur şi fericit din celelalte zile.

Indiferent unde se vor afla oamenii cei răscumpăraţi, Dumnezeu va fi cu ei pentru a le asigura confortul şi siguranţa absolută. Relaţia din sânul acestei fericite congregaţii este întărită prin trei niveluri de legături de apartenenţă şi interdependenţă. Sfinţii sunt ai lui Dumnezeu pentru că El este Făcătorul lor, de la care ei au primit viaţa pământească. Părinţii le-au dat naştere prin puterea lui Dumnezeu. Această primă viaţă dăruită de la Dumnezeu a fost marea lor şansă de a-L alege ca Domn şi Mântuitor. În situaţia în care ei au făcut această alegere. El a devenit a doua oară Dumnezeul lor, prin răscumpărarea lucrată de jertfa Fiului Său. Având statutul de mântuiţi pentru veşnicie, Dumnezeu le este a treia oară Domn, prin faptul că prin El este asigurată viaţa lor cea nouă, desăvârşită şi eternă.

Cortul lui Dumnezeu cu oamenii este centrul de interes al întregului univers, pentru că prin acest experiment caracterul lui Dumnezeu este revelat în modul cel mai explicit şi strălucit cu putinţă. Oamenii răscumpăraţi din orice seminţie, limbă şi popor vor continua să fie în vecii vecilor trofeul de biruinţă al iubirii lui Dumnezeu, care merită toată lauda şi mărirea.

Succesul la un pas de tine:

Numai prin mântuire succesul personal este deplin. Cortul lui Dumnezeu mai are încă locuri disponibile. Unul poate fi al tău.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor