Ioan – râul vieții și pomul vieții

Şi mi-a arătat un râu cu apa vieţii, limpede ca cristalul, care ieşea din scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi al Mielului. In mijlocul pieţei cetăţii şi pe cele două maluri ale râului, era pomul vieţii, rodind douăsprezece feluri de rod şi dând rod în fiecare lună; şi frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor. Apocalipsa 22:1,2

Un rău abundent şi curat este un adevărat vis pentru cei mai mulţi locuitori ai planetei. Apa devine din ce în ce mai mult o importantă sursă de îngrijorare. Fie este prea puţină şi nu ajunge, fie este prea multă şi ne pune în pericol bunurile şi viaţa, fie este prea murdară pentru a mai putea fi folosită. Poluată cu toate dejecţiile planetei, apa nu numai că nu mai poate întreţine viaţa, dar a devenit ea însăşi o sursă de ameninţare a vieţii.

Râul vieţii corespunde tuturor nevoilor şi aşteptărilor inimii omeneşti. El este suficient pentru a acoperi toate nevoile, ale tuturor; este în matca dintre cele două maluri pentru a nu pune în pericol viaţa nimănui şi este curat asemenea cristalului pentru a satisface orice exigenţă de puritate. Faptul că râul vieţii se revarsă chiar din tronul lui Dumnezeu este semnificativ, deoarece însuşi Dumnezeu este Cel care oferă această apă binecuvântată. Ea are puterea de a menţine şi a proteja viaţa tuturor celor care beau din ea. Viaţa oferită pe această cale este deplină, fericită şi veşnică.

Pomul vieţii întruneşte toate dorinţele şi gusturile consumatorilor. El acopere întregul necesar de hrană al celor mântuiţi. Varietatea fructelor şi abundenţa lor constituie nu numai un motiv de satisfacţie şi mulţumire personală, ci şi unul dintre motivele de laudă la adresa lui Dumnezeu.

Succesul la un pas de tine:

Hrana şi apa veşnică nu vor fi un scop în sine, ci o sursă de bucurie personală şi recunoştinţă veşnică. Fiorul acesta poate şi trebuie deprins de pe acum.

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor