Ioan – chemarea vieții veșnice

Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete, să vină; cine vrea, să ia apa vierii fără plată! Apocalipsa 22:17

Toate elementele care compun acest pasaj biblic au menirea de a prelua şi a transmite chemarea la viaţă veşnică. Este un adevărat flux al bucuriei mântuirii, care coboară dinspre Dumnezeu până la fiecare fiinţă creată de mâinile Sale. Fiecare treaptă a cascadei de entuziasm divin face mai evidentă şi îmbietoare oferta vieţii şi a mântuirii. Fiecare beneficiar devine o sursă de atracţie şi chemare la viaţă. Circuitul binecuvântării se amplifică prin fiecare contribuţie a elementelor implicate în acest proces.

Duhul lui Dumnezeu este primul element de promovare a vieţii veşnice. El atrage inima oamenilor spre Dumnezeu şi spre mântuirea Sa. Viaţa veşnică le este dăruită tuturor celor care aleg drumul pe care El vrea să-i conducă.

Mulţimea celor care primesc invitaţia divină formează o identitate numită aici „Mireasa”. Aceasta este biserica celor mântuiţi prin harul lui Dumnezeu. Lucrarea principală a bisericii este aceea de a se implica, prin toate resursele ei, în lucrarea de chemare la mântuire a fiecărui suflet omenesc. În toată această misiune, biserica este insuflată şi condusă de Duhul lui Dumnezeu. Pe această cale, succesul este asigurat.

Cei care răspund chemării la mântuire şi viaţă veşnică se unesc în efortul general de promovare a împărăţiei lui Dumnezeu. Ei nu se mulţumesc doar cu faptul că biserica de care aparţin vesteşte Evanghelia cea veşnică, ci se fac personal suporterii şi vestitorii ei.

Succesul la un pas de tine:

Se caută asociaţi care să promoveze viaţa cea veşnică. Poţi fi un fericit beneficiar şi agent de publicitate al ei!

Ion Buciuman
Ion Buciuman
Astăzi privim succesul ca pe o chemare divină, ca pe un comandament fundamental de viaţă, ca pe un ideal care dă sens existenţei şi ne întruchipează raţiunea de a fi. Succesul este misiunea personală, este ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi. Când deschidem Scriptura, această poruncă ni se arată în 365 de ipostaze, câte una pentru fiecare zi. „Succesul la un pas de tine” este o carte apărută la Editura Viață și Sănătate

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor