OBLIGAȚIE

În rest, ce se cere de la administratori este ca fiecare să fie găsit credincios.
1 Corinteni 4:2, NTR

Administratorul nu este nici proprietar și nici stăpân, și totuși trebuie să recunoaștem că acesta are o autoritate destul de mare. Altfel administratorul nu și-ar putea exercita rolul, responsabilitatea, obligația de serviciu, caietul de sarcini. Unele dintre cele mai puțin dorite cuvinte pe care un administrator ar dori să le audă sunt „abuzul în serviciu, trafic de influență” și alte forme de abuz. Cele mai dorite cuvinte pe care un administrator ar dori să le audă sunt aprecierile pentru îndeplinirea exemplară a obligațiilor legale de serviciu cu devotament, responsabilitate și eficiență.

Declarația lui Pavel de aici cuprinde foarte clar noțiunea de evaluare. Pentru ca un administrator să fie găsit în regulă sau cu anumite deficiențe în serviciu este necesară o inspecție, o revizie, un audit. Chiar și cei mai devotați administratori, cei mai de calitate creștini au nevoie de o evaluare amuncii lor.

În economia creștină a vieții suntem cu toții administratori. Cele mai multe pilde ale Învățătorului Isus Hristos dezvoltă ideea administrării și a raportului de activitate, precum și a unei evaluări supreme. De cele mai multe ori în responsabilitățile încredințate de Dumnezeu, obiectul muncii administratorilor sunt oamenii sau valorile spirituale, fapt ce impune o solemnitate deosebită exercitării obligațiilor de serviciu.

Doamne, am nevoie permanentă de reciclare și educație continuă în obligațiile pe care le am față de Tine, față de oameni și față de mine. Rămâi Învățătorul și Consilierul meu de suflet, pentru ca atunci când mă vei verifica să am siguranța că te vei bucura de mine. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor