BANDAJARE

El ne-a lovit, dar tot El ne va lega rănile.
Osea 6:1

Această imagine profetică Îl prezintă pe Dumnezeu într-o ipostază interesantă. El este cel care administrează o disciplină severă care produce răni și apoi bandajează și îngrijește rănile produse. Istoria lui Israel este plină de episoade ale revoltei și neascultării pe care Dumnezeu a fost nevoit să le redreseze prin aplicarea unei discipline corectoare. Agresiunea popoarelor din jur sau diferite calamități naturale au fost îngăduite, poate chiar dirijate, spre a readuce pe bunele cărări pe copiii lui Israel aflați în derivă spirituală.

Uneori rănile ni le producem singuri, alteori există factori externi care pot să ne rănească. Dar întotdeauna Dumnezeu este Cel care Se ocupă de rănile noastre pentru a ni le vindeca. Bandajul Său este aplicat cu grijă și compasiune pentru a ne convinge de bunele Sale intenții cu noi.

A devenit cunoscută povestirea despre un păstor din Țara Galilor care avea o oaie foarte rebelă. Ea se expunea la tot felul de situații riscante. Pentru a o feri de pericole mai mari, într-o zi păstorul i-a rupt un picior pe care apoi l-a îngrijit cu mare atenție, iar efectul a fost miraculos. Oaia nu se mai despărțea de el, deoarece în zilele de convalescență a purtat-o tot timpul în brațe. În acea perioadă relațiile lor s-au întărit pentru ca după aceea să rămână nedespărțiți.

Adevărul este că atunci când suntem în suferință suntem mai dispuși să ne încredințăm în mâna Domnului, iar acest exercițiu ne oferă posibilitatea de a ne apropia mai mult și mai bine de El. Atunci care este sensul suferinței dacă prin intermediul ei ne pregătim mai bine pentru a fi moștenitori ai lucrurilor veșnice? Bandajul divin este deja pregătit pentru fiecare dintre suferințele noastre cunoscute sau necunoscute. Dispoziția de a veni regulat la pansat va avea un efect binefăcător și salvator spre bucuria noastră și slava lui Dumnezeu.

Doamne, rănile mele sunt cunoscute înaintea Ta împreună cu rănile dragilor mei. Îndură-Te de noi și leagă-ne rănile, în marea Ta bunătate și îndurare. Amin!

Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI
Cuvintele CUVÂNTULUI este un repertoar în ordine alfabetică al cuvintelor din limba română pe care le folosim pentru a înțelege și a aprofunda Cuvântul, pentru a ne împărtăși convingerile cu cei din jur și pentru a ne încuraja și susține unii pe alții, atât în scris cât și prin viu grai. În mod implicit contactul cu acest proiect va aduce dezvoltarea lexicului și sporirea măiestriei folosirii limbii române, ca vector de transmitere a veștii celei bune a Evangheliei către ascultătorii și cititorii de limba română.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor