La mulți ani!

  Începutul unui nou an poate părea ca ceva magic. În prima zi a anului se spune că poți lăsa totul în urmă și că tot de astăzi poți avea un început nou. Acesta este motivul pentru care acum se scriu rezoluții noi, iau hotărâri noi și se fac planuri noi.
  Nu aș vrea să crezi că sunt împotriva unor astfel de lucruri. Cred că e bine să ne luăm timp pentru a ne analiza viața și pentru a vedea schimbările necesare. Ce aș schimba însă? Nu aș aștepta sfârșitul și începutul unui an pentru a face această analiză. Un an durează prea mult. Mai ții minte hotărârile neîmplinite de acum un an, sau greșelile făcute acum șase luni? Analiza personală trebuie făcută zilnic. Fiecare zi oferă posibilitatea unui nou început. Sunt lucruri pe care vrei să le corectezi pentru a nu le mai repeta și astăzi?

  Poate ieri ai vorbit urat cu cineva, sau poate săptămâna trecută ai făcut anumite lucruri regretabile. Vreau să nu uiți că Isus îți oferă posibilitatea unui nou început în fiecare zi?

  Una din traducerile Bibliei (The Message) traduce Filipeni 3:13,14 prin cuvintele următoare:

  „Prieteni, nu mă înțelegeți greșit: În niciun fel nu mă consider un expert în toate acestea, dar am privirea îndreptată spre țintă unde Dumnezeu ne îndeamnă să mergem înainte spre Isus. Într-acolo am plecat alergând, și nu mă întorc înapoi.”

  De aceea când anul acesta vei cădea și vei greși, spune-I lui Dumnezeu că îți pare rău. Știu că e greu dar e cel mai bun loc de unde poți reîncepe alergarea spre mai sus. Trecutul nu mai are nici o putere asupra ta odată ce l-ai așezat în mâna lui Dumnezeu.

  Fiind prima zi din an te invit la rugăciune: „Doamne ajută-mă să găsesc curajul de a recunoaște înaintea Ta păcatul meu și greșelile mele. Iartă-mi răzvrătirea și neascultarea. Iartă-mă pentru fiecare clipă în care m-am îndoit de puterea Ta. Ajută-mă să mă iert pe mine însumi, să îi iert pe cei din jurul meu și să mă apropii mai mult de Tine în fiecare zi.”

  Benjamin Stan

  La mulți ani! - 2018. Poate ieri ai vorbit urat cu cineva, sau poate săptămâna trecută ai făcut anumite lucruri regretabile. Vreau să nu uiți că Isus îți oferă posibilitatea unui nou început în fiecare zi?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu nu renunță

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...