La mulți ani!

  Începutul unui nou an poate părea ca ceva magic. În prima zi a anului se spune că poți lăsa totul în urmă și că tot de astăzi poți avea un început nou. Acesta este motivul pentru care acum se scriu rezoluții noi, iau hotărâri noi și se fac planuri noi.
  Nu aș vrea să crezi că sunt împotriva unor astfel de lucruri. Cred că e bine să ne luăm timp pentru a ne analiza viața și pentru a vedea schimbările necesare. Ce aș schimba însă? Nu aș aștepta sfârșitul și începutul unui an pentru a face această analiză. Un an durează prea mult. Mai ții minte hotărârile neîmplinite de acum un an, sau greșelile făcute acum șase luni? Analiza personală trebuie făcută zilnic. Fiecare zi oferă posibilitatea unui nou început. Sunt lucruri pe care vrei să le corectezi pentru a nu le mai repeta și astăzi?

  Poate ieri ai vorbit urat cu cineva, sau poate săptămâna trecută ai făcut anumite lucruri regretabile. Vreau să nu uiți că Isus îți oferă posibilitatea unui nou început în fiecare zi?

  Una din traducerile Bibliei (The Message) traduce Filipeni 3:13,14 prin cuvintele următoare:

  „Prieteni, nu mă înțelegeți greșit: În niciun fel nu mă consider un expert în toate acestea, dar am privirea îndreptată spre țintă unde Dumnezeu ne îndeamnă să mergem înainte spre Isus. Într-acolo am plecat alergând, și nu mă întorc înapoi.”

  De aceea când anul acesta vei cădea și vei greși, spune-I lui Dumnezeu că îți pare rău. Știu că e greu dar e cel mai bun loc de unde poți reîncepe alergarea spre mai sus. Trecutul nu mai are nici o putere asupra ta odată ce l-ai așezat în mâna lui Dumnezeu.

  Fiind prima zi din an te invit la rugăciune: „Doamne ajută-mă să găsesc curajul de a recunoaște înaintea Ta păcatul meu și greșelile mele. Iartă-mi răzvrătirea și neascultarea. Iartă-mă pentru fiecare clipă în care m-am îndoit de puterea Ta. Ajută-mă să mă iert pe mine însumi, să îi iert pe cei din jurul meu și să mă apropii mai mult de Tine în fiecare zi.”

  Benjamin Stan

  La mulți ani! - 2018. Poate ieri ai vorbit urat cu cineva, sau poate săptămâna trecută ai făcut anumite lucruri regretabile. Vreau să nu uiți că Isus îți oferă posibilitatea unui nou început în fiecare zi?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...