Cel mai frumos cadou

  Pentru că tot a fost vremea cadourilor, care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit? Îți amintești cadoul tău preferat de acum un an? Dar de acum doi ani?
  Ce s-a întâmplat cu ele? Le mai ai? Sau sunt cumva uitate undeva, prăfuite poate sau chiar stricate?
  Te întreb pentru că ieri vorbeam despre nevoia de a te apropia de Dumnezeu în fiecare zi, iar astăzi vreau să îți spun și de ce.

  Pentru că Dumnezeu oferă cele mai frumoase cadouri. Cadourile perfecte. Ceea ce El îți oferă nu se strică niciodată, nu îți poate fi luat de nimeni, și în mod special nu ar trebui uitat de nimeni. Mai ales de tine.

  Citește un verset azi. Se află undeva mai spre sfârșitul Bibliei, în prima epistolă scrisă de Petru. 1 Petru 4:10.

  „Ca niște buni ispravnici ai harului felurit al lui Dumnezeu, fiecare din voi să slujească altora după darul, pe care l-a primit..”

  Despre câte daruri se vorbește în verset?

  Câte crezi câ îți oferă Dumenzeu? Unul? Două? Mai multe?

  Hai să numărăm.

  1. Darul harului. Prin Hristos știm că suntem mântuiți. Defapt acesta e motivul pentru care Isus a venit pe pământ.

  2. Darul special oferit ție. Pentru că Dumnezeu ți-a oferit cel puțin un dar special. Poate o voce melodioasă, un talent muzical, capaciatea de a înțelege cum funcționează un calculator, sau poate dorința de a te ruga pentru alții, de a ajuta pe cei din jur, de a pune bucurie în inimile altora, de a fi lider, sau primitor de oaspeți…

  3. Din înșiruirea de mai sus, îmi dau seama că nici nu realizez câte daruri sunt, poți însă scrie în continuare, darul oferit ție de Dumnezeu: ___________________________.

  Acum, privește încă odată la verset. Îndemnul apostolului Petru este să folosești darul primit în fiecare zi.

  Dacă nu te-ai rugat încă, roagă-te cu mine azi: „Doamne Isuse, îți mulțumesc pentru abilitățile pe care mi le-ai dăruit. Știu că mă iubești pentru că mi-ai oferit darurile Tale. Ajută-mă să nu mă compar cu ceilalți copii ci să găsesc metode prin care să îmi folosesc darul primit pentru cei cu care mă voi întâlni astăzi.”

  Și aș vrea să te mai rog un lucru azi. Sunt unii din prietenii tăi care încă nu și-au descoperit darul, dar tu îl știi. Scrie-le un mesaj astăzi pe una din rețelele de socializare în care să le spui: „Știi ce îmi place la tine? Îmi place că… (ai voce frumoasă, știi să vorbești frumos cu alții, știi să asculți, etc.)”

  Benjamin Stan

  Cel mai frumos cadou - 2018. Pentru că Dumnezeu oferă cele mai frumoase cadouri. Cadourile perfecte. Ceea ce El îți oferă nu se strică niciodată, nu îți poate fi luat de nimeni, și în mod special nu ar trebui uitat de nimeni. Mai ales de tine.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...