Misiune

  Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui! (Prov.19:22)

  În anul 1798, pe această dată, Constantin Hangerli ajunge la București și devine noul Domn investit de Imperiul Otoman. Misiunea lui era una foarte clară. El trebuia să organizeze aprovizionarea unei armate otomane de peste 100.000 de oameni, care se pregăteau să înfrunte bandele lui Pazvantoglu, un bandit din zona Dunării care a ajuns să amenințe deopotrivă Bucureștiul dar și Istanbulul.

  Constantin Hangerli și-a început domnia prin măsuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu și apoi prin inventarea suplimentară a nenumărate dări, pentru propria căpătuire, ca de pildă „văcăritul”, dare desființată și blestemată chiar de patriarhia de la Constantinopol. Faptele sale au condus la mari tulburări în țară și revolte prin sate, la care s-a adăugat situația dezastruoasă ca urmare a punerii pe fugă a uriașei armate de o sută de mii de oșteni a turcilor, de către cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Această situație determină pe sultan să hotărască mazilirea domnului de la București.

  Fiecare dintre noi are o misiune pentru care a fost chemat la existență de către Dumnezeu. Uneori misiunea noastră poate să includă lucruri neplăcute dar necesare. În același fel cum o operație chirurgicală include mai întâi anestezia și o serie de proceduri care par că îl apropie pe om, mai degrabă de moarte decât de vindecare, totuși acele proceduri sunt necesare și conlucrează pentru reușita operației.

  Constantin Hangerli nu a înțeles că lucrurile dificile, greu de suportat nu trebuie făcute și mai grele decât sunt. Mai mult decât atât, a făcut dintr-o situație excepțională, și neplăcută în același timp, un mod de viață. Iar acest lucru a devenit de nesuportat pentru toți. Chiar și cel care îl numise să îndeplinească misiunea, a considerat că a întrecut măsura.

  O vorbă înțeleaptă spune că îl cunoști cu adevărat pe un om numai după ce are mai multă putere sau mai mulți bani. Deși caracterul nu ar trebui să fie condiționat nici de una dintre acestea, totuși ele devin piatra de încercare pentru noi. De asemenea se spune că banii nu te fac nici mai fericit, nici mai nefericit, ci amplifică ceea ce ești.

  Alege azi să fii cel care aduce pace, speranță, alinare pentru cei care au viața mai dificilă decât tine. Chiar dacă situațiile de moment impun asprime, fii altfel decât se așteaptă lumea să fii. Niciodată nu greșești arătând bunătate, chiar și dacă este îndreptată în favoarea cuiva care nu o merită. Ceea ce faci, are legătură în primul rând cu tine, cu formarea caracterului tău, cu relația ta cu Dumnezeu și abia în plan secundar cu beneficiile altora.

  Ruben Atomei

  Misiune - 2018. Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui! (Prov.19:22)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Ce faci cu timpul tău?

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...