Semeni cu El?

  „Împărăţia Cerurilor poate fi asemănată cu un om care a semănat o sămânţă bună în ogorul lui. Dar, în timp ce oamenii dormeau, a venit duşmanul lui, a semănat neghină printre grâu şi apoi a plecat.” Matei 13:24,25

  Ai auzit deseori că trăim ultimele clipe ale istoriei pământului. E adevărat. Datorită acestui lucru Satana face tot ce poate pentru a zdruncina credința noastră și încrederea în Dumnezeu.

  Cum? Sunt mai multe metode însă în mod special în Sabat el vrea ca noi să nu mergem la Biserică, și ajugem să credem că nu are sens să petrecem timp la biserică pentru că toți cei de acolo sunt păcătoși.

  Când gândim astfel, de fapt ne lăsăm păcăliți. Cu ce? Nu mai privim unde trebuie. În loc să privim spre Isus, privim spre oameni.

  E adevărat că biserica e plină de păcătoși. Toți suntem păcătoși. Însă unii regretă păcatul lor în timp ce alții regretă doar că sunt prinși în păcat. Care e diferența? Unii cer ajutor de la Dumnezeu pentru a se putea schimba în același timp ceilalți caută mereu metode să-și ascundă păcatul. Probabil din cauza lor ajungem uneori să spunem: „Dacă așa se comportă un creștin, nu am nevoie de Dumnezeul lor.” Dar când spunem așa, Satana se bucură.

  Versetul de azi ne spune că Isus a lăsat neghina și grâul să crească împreună până la sfârșit. Deoarece noi nu cunoaștem inima omului, e greu să ne dăm seama cine e creștin cu adevărat. Lucrul acesta îl va descoperi El la sfârșit. Așa că cel mai bine este să mergem la Biserică pentru a ne întâlni cu Isus.

  Se povestește despre o țară care a fost condusă de un rege bun. La moartea sa, poporul a decis că nu vor avea un alt rege decât dacă vor găsi unul care arăta și trăia ca regele lor iubit. Pentru a păstra vie amintirea lui în inimile oamenilor, slujitorii lui au sculptat fața regelui pe fațada unui munte.

  Mulți ani au încercat să găsească un alt rege, dar nu au reușit până când, într-o zi au mers din nou la fațada muntelui pentru a vedea fața regelui.

  Acolo au poposit într-o colibă așezată la poalele muntelui. În ea au găsit următorul rege. Era doar un tânăr care crescuse la poalele muntelui și în timp ce lucra în grădină sau tăia lemne privea și statuia sculptată în spatele locuinței sale. Rezultatul? Acum înfățișarea sa cuprindea elemente din blândețea și înțelepciunea inspirate de fața regelui drag.

  Ai fost descurajat de oameni? Privește mai sus de ei, spre Isus! Când El va reveni, cei care se vor asemăna cu El, vor merge în împărăția Sa. Nu-i da voie lui Satana să te păcălească! Privește spre Isus, nu spre oameni!

  Benjamin Stan

  Semeni cu El? - 2018. „Împărăţia Cerurilor poate fi asemănată cu un om care a semănat o sămânţă bună în ogorul lui. Dar, în timp ce oamenii dormeau, a venit duşmanul lui, a semănat neghină printre grâu şi apoi a plecat.” Matei 13:24,25
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...