Semeni cu El?

  „Împărăţia Cerurilor poate fi asemănată cu un om care a semănat o sămânţă bună în ogorul lui. Dar, în timp ce oamenii dormeau, a venit duşmanul lui, a semănat neghină printre grâu şi apoi a plecat.” Matei 13:24,25

  Ai auzit deseori că trăim ultimele clipe ale istoriei pământului. E adevărat. Datorită acestui lucru Satana face tot ce poate pentru a zdruncina credința noastră și încrederea în Dumnezeu.

  Cum? Sunt mai multe metode însă în mod special în Sabat el vrea ca noi să nu mergem la Biserică, și ajugem să credem că nu are sens să petrecem timp la biserică pentru că toți cei de acolo sunt păcătoși.

  Când gândim astfel, de fapt ne lăsăm păcăliți. Cu ce? Nu mai privim unde trebuie. În loc să privim spre Isus, privim spre oameni.

  E adevărat că biserica e plină de păcătoși. Toți suntem păcătoși. Însă unii regretă păcatul lor în timp ce alții regretă doar că sunt prinși în păcat. Care e diferența? Unii cer ajutor de la Dumnezeu pentru a se putea schimba în același timp ceilalți caută mereu metode să-și ascundă păcatul. Probabil din cauza lor ajungem uneori să spunem: „Dacă așa se comportă un creștin, nu am nevoie de Dumnezeul lor.” Dar când spunem așa, Satana se bucură.

  Versetul de azi ne spune că Isus a lăsat neghina și grâul să crească împreună până la sfârșit. Deoarece noi nu cunoaștem inima omului, e greu să ne dăm seama cine e creștin cu adevărat. Lucrul acesta îl va descoperi El la sfârșit. Așa că cel mai bine este să mergem la Biserică pentru a ne întâlni cu Isus.

  Se povestește despre o țară care a fost condusă de un rege bun. La moartea sa, poporul a decis că nu vor avea un alt rege decât dacă vor găsi unul care arăta și trăia ca regele lor iubit. Pentru a păstra vie amintirea lui în inimile oamenilor, slujitorii lui au sculptat fața regelui pe fațada unui munte.

  Mulți ani au încercat să găsească un alt rege, dar nu au reușit până când, într-o zi au mers din nou la fațada muntelui pentru a vedea fața regelui.

  Acolo au poposit într-o colibă așezată la poalele muntelui. În ea au găsit următorul rege. Era doar un tânăr care crescuse la poalele muntelui și în timp ce lucra în grădină sau tăia lemne privea și statuia sculptată în spatele locuinței sale. Rezultatul? Acum înfățișarea sa cuprindea elemente din blândețea și înțelepciunea inspirate de fața regelui drag.

  Ai fost descurajat de oameni? Privește mai sus de ei, spre Isus! Când El va reveni, cei care se vor asemăna cu El, vor merge în împărăția Sa. Nu-i da voie lui Satana să te păcălească! Privește spre Isus, nu spre oameni!

  Benjamin Stan

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...