Supra-Viețuirea

  Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

  De când te-ai născut şi până când o să mori, treci printr-o serie lungă de dificultăţi pe care vrei să le depăşeşti şi să supravieţuieşti trăind o viaţă cât mai lungă și cât mai bună. Pentru acesta este bine să gândeşti pe termen lung și să pregăteşti viitorul. Fie că trebuie să supraviețuieşti în mediul urban sau în natură, ai nevoie de cunoștințe, tehnici, antrenament şi echipament.

  De fapt supravieţuirea începe în mintea ta şi în stilul tău de viaţă. Acum este timpul să îţi îmbunătăţeşti abilităţile fizice, să îţi întăreşti voinţa şi autocontrolul. De asemenea este importantă şi pregătirea mentală pentru a-ţi depăşi fricile şi aţi reorganiza valorile.

  Pe de altă parte nu poți fi niciodată îndeajuns de pregătit în nici un domeniu, mai ales în cel al supravieţuirii. Sunt provocări noi pe care trebuie să le depăşeşti cu bine, după care apar altele şi ciclul nu se termină niciodată.

  Există totuşi Cineva care a terminat în mod desăvârşit pregătirea şi a supravieţuit oricăror încercări. Isus Hristos a fost cel care a trecut cu bine prin toate experienţele vieţii de pe acest pământ şi ţi-a lăsat un exemplu de urmat în toate privinţele. Doar depinzând de El vei putea trece frumos deasupra problemelor vieţii, doar în acest fel vei supra-vieţui.

  Nu şti ce te aşteaptă în noul an, dar te provoc să îţi pui încrederea în Dumnezeu şi să te pregăteşti să treci cu bine peste orice obstacol ar veni în viaţa ta. Biblia este un veritabil ghid de supravieţuire! Citeşte evangheliile şi vei descoperi că sursa puterii şi învăţăturilor Domnului Isus, a fost relaţia cu Dumnezeu Tatăl şi Duhul Sfânt, însuşite zilnic prin studiul şi rugăciune.

  Dacă ai supravieţuit zilei de ieri, mulţumeşte-i lui Dumnezeu, cere-ţi iertare dacă ai greşit şi învaţă lecţia. Pregăteşte-te pentru ziua de azi şi încredinţează-ţi planurile mentorului Isus, ca unui Master-Ghid care ştie mai bine şi poate să te ajute să treci peste dificultăţile zilei.

  Practic: Pentru a supravieţui, caută zilnic în Biblia ta, momente în care oamenii au supravieţuit cu ajutorul lui Dumnezeu. Scrie pe o foaie un angajament: „Voi studia Biblia şi mă voi ruga în fiecare zi!”. Apoi lipeşte-o undeva la un loc vizibil din casă şi ţine-te de angajament.

  Angheluta Augustin „Gusty”

  Supra-Viețuirea - 2018. Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...