Prea tânăr

”Dar Domnul a zis: ”Nu zice: ”Sunt un copil”, căci te vei duce la toți aceia la care te voi trimite și vei spune tot ce-ți voi porunci.” – Ieremia 1:7

Te provoc la un exercițiu de memorie. Vreau să închizi ochii și să încerci să îți amintești câteva secvențe de pe vremea când erai în vârstă de…trei luni! Trei luni?! Da, chiar așa. Dacă nu îți amintești nimic, bine ai venit în echipa mea. Vreau să îți povestesc însă despre cineva care la vărsta de trei luni era în culmea succesului. Îl chema Stubbs. În ce a constat succesul său? Ei bine, la doar șase zile după împlinirea venerabilei vârste de trei luni, Stubbs a fost ales primar! Nu, nu e o glumă! În 18 iulie 1997 provincia istorică Talkeetna din Alaska și-a ales cel mai tânăr primar din istorie. Povestea devine și mai interesantă dacă urmărim performanța tânărului primar. Ca domeniu de activitate putem spune că s-a adresat cel mai mult exploratorilor, deoarece s-a dedicat dezvoltării turismului. Până la instalarea lui în ”fotoliul” de primar nu prea ajungeau vizitatori în Talkeetna. Imediat după, însă, datorită lui Stubbs, au început să apară zilnic 30-40 de turiști. Te întrebi cum e posibil ca cineva în vârstă de trei luni să ajungă primar și să aibă un succes așa de mare?

Am omis însă, să îți spun un detaliu. Și acum istoria chiar devine interesantă. Stubbs a fost… o pisică! Și încă o pisică fără coadă (de aici numele ”Stubbs”: în engleză ”stub” înseamnă ”ciot”). S-a născut în 12 aprilie 1997. A fost alungat din casă și a fost găsit de un manager, Lauri Stec. După alegerea în funcția de primar a rămas în această poziție până la vârsta de 20 de ani, când a murit (21 iulie 2017). Bineînțeles, nu ni-l putem imagina pe Stubbs în spatele unui birou, cu ochelarii pe nas, semnând acte importante. Poziția lui a fost una onorifică.

Poate aștepți cu nerăbdare să treacă anii și să îți găsești și tu drumul spre succes. Sunt convins că ai toate calitățile care să te transforme într-un om valoros pentru societate. Dumnezeu ți-a pus la dispoziție resursele necesare pentru a te dezvolta frumos. Dar știi ceva? Nu e nevoie să aștepți să devii ”om mare”! Poți influența în bine lumea din jurul tău astăzi! Spre deosebire de pisica fără coadă Stubbs, tu ești copilul lui Dumnezeu! Și Dumnezeu se bazează pe tine!

Dorgo Adrian

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video