Prea tânăr

  ”Dar Domnul a zis: ”Nu zice: ”Sunt un copil”, căci te vei duce la toți aceia la care te voi trimite și vei spune tot ce-ți voi porunci.” – Ieremia 1:7

  Te provoc la un exercițiu de memorie. Vreau să închizi ochii și să încerci să îți amintești câteva secvențe de pe vremea când erai în vârstă de…trei luni! Trei luni?! Da, chiar așa. Dacă nu îți amintești nimic, bine ai venit în echipa mea. Vreau să îți povestesc însă despre cineva care la vărsta de trei luni era în culmea succesului. Îl chema Stubbs. În ce a constat succesul său? Ei bine, la doar șase zile după împlinirea venerabilei vârste de trei luni, Stubbs a fost ales primar! Nu, nu e o glumă! În 18 iulie 1997 provincia istorică Talkeetna din Alaska și-a ales cel mai tânăr primar din istorie. Povestea devine și mai interesantă dacă urmărim performanța tânărului primar. Ca domeniu de activitate putem spune că s-a adresat cel mai mult exploratorilor, deoarece s-a dedicat dezvoltării turismului. Până la instalarea lui în ”fotoliul” de primar nu prea ajungeau vizitatori în Talkeetna. Imediat după, însă, datorită lui Stubbs, au început să apară zilnic 30-40 de turiști. Te întrebi cum e posibil ca cineva în vârstă de trei luni să ajungă primar și să aibă un succes așa de mare?

  Am omis însă, să îți spun un detaliu. Și acum istoria chiar devine interesantă. Stubbs a fost… o pisică! Și încă o pisică fără coadă (de aici numele ”Stubbs”: în engleză ”stub” înseamnă ”ciot”). S-a născut în 12 aprilie 1997. A fost alungat din casă și a fost găsit de un manager, Lauri Stec. După alegerea în funcția de primar a rămas în această poziție până la vârsta de 20 de ani, când a murit (21 iulie 2017). Bineînțeles, nu ni-l putem imagina pe Stubbs în spatele unui birou, cu ochelarii pe nas, semnând acte importante. Poziția lui a fost una onorifică.

  Poate aștepți cu nerăbdare să treacă anii și să îți găsești și tu drumul spre succes. Sunt convins că ai toate calitățile care să te transforme într-un om valoros pentru societate. Dumnezeu ți-a pus la dispoziție resursele necesare pentru a te dezvolta frumos. Dar știi ceva? Nu e nevoie să aștepți să devii ”om mare”! Poți influența în bine lumea din jurul tău astăzi! Spre deosebire de pisica fără coadă Stubbs, tu ești copilul lui Dumnezeu! Și Dumnezeu se bazează pe tine!

  Dorgo Adrian

  Prea tânăr - 2018. ”Dar Domnul a zis: ”Nu zice: ”Sunt un copil”, căci te vei duce la toți aceia la care te voi trimite și vei spune tot ce-ți voi porunci.” – Ieremia 1:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...