Curentul „Jet Stream”

  Cum își va ține tânărul curată cărarea ? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Ps. 119:9

  Unde este zăpada de altă dată ?

  Unul din „vinovații” din cauza căruia nu avem zăpadă în ultimii ani, în prima parte a iernii, este Curentul Jet Stream.

  Acesta este un curent de aer, la mare altitudine, ce se deplasează de la vest la est, cu peste 200 km/ora.

  În mod simplist, Curentul Jet Stream este „cureaua” ce ține legat sacul cu aer polar ca să nu se risipească spre zonele cu clima mai caldă.

  Uneori însă, datorită unor factori, acest curent de aer își încetinește deplasarea, iar traiectoria lui devine oscilatorie, asemenea meandrelor unui râu la câmpie.

  Astfel că, în funcție de bucla formată, vremea poate deveni neobișnuit de rece sau de caldă, raportându-ne la perioada calendaristică.

  Din acest motiv, vremea, la noi, este mai mult primăvăratică și nu geroasă cum ar trebui să fie de … „Bobotează”.

  Asemenea Curentului Jet Stream este și călătoria noastră prin viață.

  Avem perioade în care toate lucrurile merg în linie dreaptă: avem note bune la școală, colegii ne apreciază, suntem implicați în proiectele de la biserică …

  Atunci când pierdem din vedere obiectivele majore pentru care am pornit la drum, începem să ne ocupăm timpul cu tot felul de lucruri mai puțin importante, și astfel pierdem din viteză. Iar rezultatul poate fi unul mai puțin plăcut: pierderea unui examen sau a unei burse.

  Tot așa este și călătoria noastră spre Cer. Dacă ai luat azimutul corect, urmează-l neabătut! Nu-ți pierde vremea cu nimicuri, pentru că riști să te prindă noaptea !

  Ți-ai stabilit obiectivele pentru astăzi ?

  Ovidiu Pascu

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Frumoasa dragoste

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Gardurile de protecție

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Tu de ce asculți?

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Ajutorul tău contează

  Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să...

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...