Curentul „Jet Stream”

  Cum își va ține tânărul curată cărarea ? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Ps. 119:9

  Unde este zăpada de altă dată ?

  Unul din „vinovații” din cauza căruia nu avem zăpadă în ultimii ani, în prima parte a iernii, este Curentul Jet Stream.

  Acesta este un curent de aer, la mare altitudine, ce se deplasează de la vest la est, cu peste 200 km/ora.

  În mod simplist, Curentul Jet Stream este „cureaua” ce ține legat sacul cu aer polar ca să nu se risipească spre zonele cu clima mai caldă.

  Uneori însă, datorită unor factori, acest curent de aer își încetinește deplasarea, iar traiectoria lui devine oscilatorie, asemenea meandrelor unui râu la câmpie.

  Astfel că, în funcție de bucla formată, vremea poate deveni neobișnuit de rece sau de caldă, raportându-ne la perioada calendaristică.

  Din acest motiv, vremea, la noi, este mai mult primăvăratică și nu geroasă cum ar trebui să fie de … „Bobotează”.

  Asemenea Curentului Jet Stream este și călătoria noastră prin viață.

  Avem perioade în care toate lucrurile merg în linie dreaptă: avem note bune la școală, colegii ne apreciază, suntem implicați în proiectele de la biserică …

  Atunci când pierdem din vedere obiectivele majore pentru care am pornit la drum, începem să ne ocupăm timpul cu tot felul de lucruri mai puțin importante, și astfel pierdem din viteză. Iar rezultatul poate fi unul mai puțin plăcut: pierderea unui examen sau a unei burse.

  Tot așa este și călătoria noastră spre Cer. Dacă ai luat azimutul corect, urmează-l neabătut! Nu-ți pierde vremea cu nimicuri, pentru că riști să te prindă noaptea !

  Ți-ai stabilit obiectivele pentru astăzi ?

  Ovidiu Pascu

  Curentul "Jet Stream" - 2018. Cum își va ține tânărul curată cărarea ? Îndreptându-se după cuvântul Tău. Ps. 119:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...