Este bună constanța?

  „Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta dela tine, și legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine.” Isaia 54:10

  În Parcul Naţional Yellowstone, în anul 1870 a fost descoperit un gheizer care a primit numele de Old Faithful, tradus mot-a-mot ca Bătrânul Credincios. Gheizerul este un izvor intermitent de apă fierbinte și de vapori, de origine vulcanică, care aruncă apa, la intervale egale, până la mare înălțime, sub forma unei coloane. Când am aflat despre el, l-am asociat cu Dumnezeu imediat.

  Să vă explic: erupțiile sale pot disloca de la 14.000 la 32.000 litri de apă clocotită la o înălțime de la 32 la 56 m cu durata de 1,5–5 minute. Înălțimea medie a unei erupții este de 44 m. Cea mai mare erupție înregistrată a fost 56 de metri. Intervalele dintre erupții pot varia de la 45 la 125 de minute. Media de 66.5 minute a fost înregistrată în 1939, iar astăzi media a crescut uşor, până la valori de 90 de minute. Niciodată nu s-a întâmplat să nu izbucnească în tot acest timp, chiar dacă intervalul variază. Indiferent de vreme sau de alţi factori, acest gheizer erupe mereu. Nu este cel mai mare din Parcul Naţional Yellowstone dar celebritatea sa e data de faptul că mereu izbucneşte cu constanţa. Iar frumuseţea şi maiestatea lui uimeşte oamenii care îl vizitează de fiecare dată. Nu este aşa şi Dumnezeu? Ca şi acest bătrân gheizer care necontenit îşi face simțită prezența şi este acolo fără să ţină cont de factori externi. Tot așa și Domnul este cu noi mereu, cu toate problemele sau greşelile noastre. Ar trebui să ne amintim acest lucru de fiecare dată când greşim şi în loc să ne îndepărtăm de Dumnezeu, să căutăm iertarea lui. Pentru că El este acolo şi ne aşteaptă.

  Ni se întâmplă de multe ori să greşim, să păcătuim, uneori conștienți de ceea ce facem, lucru care ne îndepărtează de fiecare dată de Dumnezeu. De cele mai multe ori ne pare rău, dar sentimentul de ruşine parcă nu te lasă să te rogi. Cel rău ne păcăleşte atât de uşor! Nu aş vrea să încurajez păcatul ci să vă spun cât de iertător este Dumnezeu şi că trebuie să avem mare grijă la capcanele puse de diavol. Este în natura firii pământești să greșim şi cred cu tărie ca de câte ori venim sincer înaintea Lui, El ne primeşte şi ne iartă.

  Remus Ciutan

  Este bună constanța? - 2018. "Pot să se mute munții, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta dela tine, și legământul Meu de pace nu se va clătina, zice Domnul, care are milă de tine." Isaia 54:10
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...