Fii lumină

Una din povestirile mele preferate vorbește despre o peșteră foarte întunecată și ascunsă. Atât de ascunsă încât lumina nu intrase niciodată în ea. Peștera nu văzuse niciodată lumina. Nici nu știa ce înseamnă cuvântul „lumină”.
Într-o zi însă soarele i-a făcut o invitație peșterii să îl viziteze iar peștera a acceptat. Ceea ce a văzut a uimit-o. Nici nu știa că existau atâtea culori.

La încheierea vizitei, din politețe, peștera a invitat soarele în adâncul ei. Trebuia, i-a spus ea, să vadă și el întunericul ei.

Curios fiind să vadă și el întuneric, soarele a acceptat și într-o zi a intrat în peșteră. A rămasă însă dezamăgit, pentru că în orice colțișor intra, nu vedea întunericul. Până la urmă a insistat: „Arată-mi întunericul. Nu am văzut niciodată întuneric”.

Dar peștera a privit în jur, și nu era întuneric nicăieri.

Astăzi am o misiune specială pentru tine. Știai că sunt mulți oameni care nu știu că există lumină? Poate nici chiar unii din prietenii tăi.

De același autor

Oraș liber

Dragoste sau dreptate?

În Ioan 8:12, am găsit următoarele cuvinte:

Isus le-a vorbit din nou, și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vieții”.

Nu ai vrea să le arați lumina? Tu poți fi ca o lumânare care să lumineze calea altora spre Dumnezeu.

Nu-ți ascunde lumina prefăcându-te că ești ca cei din jurul tău. Lasă lumina să strălucească prin comportamentul tău pentru a lumina drumul și pentru cei din jurul tău.

Benjamin Stan

Comentariile sunt închise

Fii lumină 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.