Fii lumină

  Una din povestirile mele preferate vorbește despre o peșteră foarte întunecată și ascunsă. Atât de ascunsă încât lumina nu intrase niciodată în ea. Peștera nu văzuse niciodată lumina. Nici nu știa ce înseamnă cuvântul „lumină”.
  Într-o zi însă soarele i-a făcut o invitație peșterii să îl viziteze iar peștera a acceptat. Ceea ce a văzut a uimit-o. Nici nu știa că existau atâtea culori.

  La încheierea vizitei, din politețe, peștera a invitat soarele în adâncul ei. Trebuia, i-a spus ea, să vadă și el întunericul ei.

  Curios fiind să vadă și el întuneric, soarele a acceptat și într-o zi a intrat în peșteră. A rămasă însă dezamăgit, pentru că în orice colțișor intra, nu vedea întunericul. Până la urmă a insistat: „Arată-mi întunericul. Nu am văzut niciodată întuneric”.

  Dar peștera a privit în jur, și nu era întuneric nicăieri.

  Astăzi am o misiune specială pentru tine. Știai că sunt mulți oameni care nu știu că există lumină? Poate nici chiar unii din prietenii tăi.

  În Ioan 8:12, am găsit următoarele cuvinte:

  Isus le-a vorbit din nou, și a zis: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întunerec, ci va avea lumina vieții”.

  Nu ai vrea să le arați lumina? Tu poți fi ca o lumânare care să lumineze calea altora spre Dumnezeu.

  Nu-ți ascunde lumina prefăcându-te că ești ca cei din jurul tău. Lasă lumina să strălucească prin comportamentul tău pentru a lumina drumul și pentru cei din jurul tău.

  Benjamin Stan

  Fii lumină - 2018. La încheierea vizitei, din politețe, peștera a invitat soarele în adâncul ei. Trebuia, i-a spus ea, să vadă și el întunericul ei.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...