Viscol în viața ta

  Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu. (Ioan.15:12)

  SAU

  Orice amărăciune, orice iuţeală, orice mânie, orice strigare, orice clevetire şi orice fel de răutate să piară din mijlocul vostru. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos. (Efeseni 4, 31-32)

  Viscolul este o furtună specifică iernii și se manifestă prin vânturi puternice, care spulberă zăpada, și în timpul cărora zăpada vizibilitatea devine foarte redusă. Aceste condiții atmosferice pot fi mortale dacă nu ești pregătit.

  Când ești prins într-un viscol caută imediat să te adăpostești, pe cât posibil nu ieși din casă. Dacă totuşi trebuie să ieşi: nu te deplasa singur noaptea; anunță încotro ai de gând să te îndrepți și când ai de gând să te întorci; ascultă buletinele meteo şi îmbracă-te totdeauna cu haine groase; poartă căciulă; acoperă nasul și gura cu un fular; poartă bocanci îmblăniți și evită, pe cât posibil, să te uzi la picioare. În cazul în care ești la munte, sapă o groapă în zăpadă lângă o stâncă, învelește-o cu crengi și marchează adăpostul cu ceva viu colorat pentru a putea să fi observat de oameni. Dacă ești blocat într-o mașină, rămâi înăuntru și agață ceva strălucitor de vârful antenei; dacă ieși, te vei rătăci ușor.

  În aceste condiţii extrem de reci, extremităţile corpului trebuie menţinute calde prin exerciții: aplaudă şi freacă-ţi picioarele în permanenţă; strâmbă-te pentru a menține mușchii feței calzi.

  După ce viscolul a trecut, ajută-ţi părinţii să verifice dacă vecinii au destulă căldură, apă şi mâncare. Fii atent ca atunci când vrei să faci o potecă săpând într-un strat adânc de zăpadă să nu oboseşti prea tare; frigul poate fi un inamic nemilos.

  În orice situaţie mai degrabă să previi decât să fi surprins de viscol! La fel de important este să te ferești de atmosfera neașteptat de rece a unor oamenii. Citește dis de dimineață una din întâmplările în care Isus a manifestat dragoste pentru oameni. Îmbracă-te cu haina groasă a dragostei Lui pentru a rezista oricăror vorbe sau fapte ”reci” ale unor oameni. Păstrează relații bune cu colegii tăi și pregătește-te să răspunzi cu dragoste oricărei priviri reci, oricărui cuvânt răutăcios și oricărei fapte rele. Iar dacă nu mai simți dragoste pentru colegii tăi, este semn că ai degerat spiritual – mergi la Domnul Isus pentru a te încărca cu căldura dragostei Lui.

  Practic: Cum acționezi când cineva se poartă urât cu tine: fugi, te stăpânești sau îi spui o vorbă frumoasă? Gândeşte-te la o situaţie reală din viaţa ta şi la modul în care crezi că ar acţiona Domnul Isus

  Gusty Angheluta

  Viscol în viața ta - 2018. Aceasta este porunca Mea: să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu. (Ioan.15:12)
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...