Schimbă perspectiva !

  „Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri, și credincioșia Ta, până la nori.” Psalmi 57:10.

  Îmi plac norii, cum se formează, cum aleargă pe cer, culorile pe care le îmbracă. Îmi plac pentru mesajul pe care mi-l transmit.

  Asemenea cântecului explo, norii sunt clasificați: „Nimbus, Cirus, Cumulus, norii cerului de sus …”

  Cum se numește norul cu următoarele indicii: cristale de gheață, aspect fibros, la mare altitudine, aproape transparent, -40 de grade Celsius ?

  Da, este Norul Cirrus !

  Aparent timid, trece aproape neobservat pe cer, de către noi pământenii. El anunță însă schimbarea de vreme, fiind mesagerul timpului ploios.

  În calitate de mentor la grupa explo, îți dorești rezultate palpabile, imediate și pentru că acestea nu apar, de cele mai multe ori, te descurajezi și renunți.

  Dar, hai să fim asemenea Norului Cirrus !

  Poate că efortul tău nu este apreciat suficient de către părinți sau comunitatea locală. Dar, gândește-te în perspectivă: exploratorii de astăzi, așa cum sunt, plini de viață și, uneori, superficiali, pot deveni, mâine, „sistemul frontal bogat în precipitații” așteptat de un pământ uscat.

  Știi că și avioanele lasă în urma lor „urme” care au aceleași caracteristici cu Norul Cirrus ?

  Din perspectiva mesajului transmis, conținutul este cu totul altul: TRECUT ! Poate că și tu ai fost ispitit să te gândești ca și mine, că pe vremea mea …

  Mă rog pentru tine, astăzi, să fii asemenea Norului Cirrus, AUTENTIC !

  Transmite exploratorilor din grupa ta, dragostea lui Dumnezeu reflectată în mii de nuanțe, asemenea curcubeului produs de Norul Cirrus, în jurul soarelui.

  Pentru Domnul !

  Gata oricând !

  Ovidiu Pascu

  Schimbă perspectiva ! - 2018. „Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri, și credincioșia Ta, până la nori.” Psalmi 57:10.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...