Schimbă perspectiva !

„Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri, și credincioșia Ta, până la nori.” Psalmi 57:10.

Îmi plac norii, cum se formează, cum aleargă pe cer, culorile pe care le îmbracă. Îmi plac pentru mesajul pe care mi-l transmit.

Asemenea cântecului explo, norii sunt clasificați: „Nimbus, Cirus, Cumulus, norii cerului de sus …”

Cum se numește norul cu următoarele indicii: cristale de gheață, aspect fibros, la mare altitudine, aproape transparent, -40 de grade Celsius ?

Da, este Norul Cirrus !

Aparent timid, trece aproape neobservat pe cer, de către noi pământenii. El anunță însă schimbarea de vreme, fiind mesagerul timpului ploios.

În calitate de mentor la grupa explo, îți dorești rezultate palpabile, imediate și pentru că acestea nu apar, de cele mai multe ori, te descurajezi și renunți.

Dar, hai să fim asemenea Norului Cirrus !

Poate că efortul tău nu este apreciat suficient de către părinți sau comunitatea locală. Dar, gândește-te în perspectivă: exploratorii de astăzi, așa cum sunt, plini de viață și, uneori, superficiali, pot deveni, mâine, „sistemul frontal bogat în precipitații” așteptat de un pământ uscat.

Știi că și avioanele lasă în urma lor „urme” care au aceleași caracteristici cu Norul Cirrus ?

Din perspectiva mesajului transmis, conținutul este cu totul altul: TRECUT ! Poate că și tu ai fost ispitit să te gândești ca și mine, că pe vremea mea …

Mă rog pentru tine, astăzi, să fii asemenea Norului Cirrus, AUTENTIC !

Transmite exploratorilor din grupa ta, dragostea lui Dumnezeu reflectată în mii de nuanțe, asemenea curcubeului produs de Norul Cirrus, în jurul soarelui.

Pentru Domnul !

Gata oricând !

Ovidiu Pascu

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video