Zona de confort

  Până unde se întinde zona mea de confort?

  Domnul zisese lui Avram: „Ieși din țara ta, din rudenia ta, și din casa tatălui tău, și vino în țara pe care ți-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare, și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare, și vei fi o binecuvântare. Geneza 12:1-2

  În fiecare an, circa 50 de miliarde de păsări migrează. Dintre cele mai cunoscute, sunt barza sau pelicanul dar şi rândunica sau rața sălbatică. Sunt sigur că în acest moment îți vine și ție prin minte cel puțin două păsări migratoare, sau chiar alte vietăți cum ar fi anumite specii de fluturi. Fie din Europa spre Africa, din Siberia spre Europa sau pe alte rute, fac acest drum istovitor pentru a trece cu bine sezonul rece din zona în care habituează.

  În România, mai mult de cincizeci la sută din păsări sunt migratoare și le observăm sau poate chiar le admiram în fiecare toamnă. Făcând o paralelă cu noi, oamenii, mi se pare extraordinar ceea ce fac prin simplul fapt că ceea ce fac pentru a supraviețui intemperiilor și capriciilor climei, este o dovadă de curaj.

  Cât de uşor sau cât de greu ne este să acceptăm schimbările în viaţa noastră? De câte ori suntem puşi în situaţia de a ieşi din zona de confort, suntem nemulțumiți şi foarte des ne împotrivim. Asta este prima reacţie.

  Aceste păsări pleacă şi călătoresc pentru luni întregi lăsând în urmă cuibul pentru care au muncit întreaga primăvara, pentru a găsi o casă provizorie. Simt totuşi ca aceasta este alegerea cea mai bună chiar dacă uneori, în unele cazuri se întorc în locul din care au plecat urmași ai acestora, sau chiar ele împreuna cu urmașii lor.

  Când apare o schimbare în viaţa noastră, ne întrebăm dacă asta este ceea ce vrea Dumnezeu de la noi? În Geneză 12:1 este unul dintre momentele în care Dumnezeu îi cere direct unui om să facă o schimbare majoră în viaţa lui. Ştim cu toţii povestea lui Avraam şi binecuvântările de care a avut parte atunci când a acceptat schimbarea în viaţa sa. Mai știu de asemenea că Avraam a avut promisiuni ferme din partea Domnului, dar oare nu avem și noi astfel de promisiuni?

  Vă provoc în această zi să aveţi atât curaj cât o pasăre călătoare, încât să ieşiţi din zona de confort pentru o viaţă mai bună. Domnul ne promite că va fi cu noi, atunci când îl alegem pe El.

  Remus Ciutan

  Zona de confort - 2018. Până unde se întinde zona mea de confort?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...