Zona de confort

Până unde se întinde zona mea de confort?

Domnul zisese lui Avram: „Ieși din țara ta, din rudenia ta, și din casa tatălui tău, și vino în țara pe care ți-o voi arăta. Voi face din tine un neam mare, și te voi binecuvânta; îți voi face un nume mare, și vei fi o binecuvântare. Geneza 12:1-2

În fiecare an, circa 50 de miliarde de păsări migrează. Dintre cele mai cunoscute, sunt barza sau pelicanul dar şi rândunica sau rața sălbatică. Sunt sigur că în acest moment îți vine și ție prin minte cel puțin două păsări migratoare, sau chiar alte vietăți cum ar fi anumite specii de fluturi. Fie din Europa spre Africa, din Siberia spre Europa sau pe alte rute, fac acest drum istovitor pentru a trece cu bine sezonul rece din zona în care habituează.

În România, mai mult de cincizeci la sută din păsări sunt migratoare și le observăm sau poate chiar le admiram în fiecare toamnă. Făcând o paralelă cu noi, oamenii, mi se pare extraordinar ceea ce fac prin simplul fapt că ceea ce fac pentru a supraviețui intemperiilor și capriciilor climei, este o dovadă de curaj.

Cât de uşor sau cât de greu ne este să acceptăm schimbările în viaţa noastră? De câte ori suntem puşi în situaţia de a ieşi din zona de confort, suntem nemulțumiți şi foarte des ne împotrivim. Asta este prima reacţie.

Aceste păsări pleacă şi călătoresc pentru luni întregi lăsând în urmă cuibul pentru care au muncit întreaga primăvara, pentru a găsi o casă provizorie. Simt totuşi ca aceasta este alegerea cea mai bună chiar dacă uneori, în unele cazuri se întorc în locul din care au plecat urmași ai acestora, sau chiar ele împreuna cu urmașii lor.

Când apare o schimbare în viaţa noastră, ne întrebăm dacă asta este ceea ce vrea Dumnezeu de la noi? În Geneză 12:1 este unul dintre momentele în care Dumnezeu îi cere direct unui om să facă o schimbare majoră în viaţa lui. Ştim cu toţii povestea lui Avraam şi binecuvântările de care a avut parte atunci când a acceptat schimbarea în viaţa sa. Mai știu de asemenea că Avraam a avut promisiuni ferme din partea Domnului, dar oare nu avem și noi astfel de promisiuni?

Vă provoc în această zi să aveţi atât curaj cât o pasăre călătoare, încât să ieşiţi din zona de confort pentru o viaţă mai bună. Domnul ne promite că va fi cu noi, atunci când îl alegem pe El.

Remus Ciutan

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video