Mai întâi El

  Care crezi că este cea mai ușoară poruncă? Dacă mă întrebai pe mine pe la 10-11 ani, ți-aș fi răspuns: „prima”. Îți aduci aminte ce spune?

  „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” Exodul 20:2,3

  De ce credeam că e cea mai ușoară? Pentru că astăzi nu mai există idoli, nu-i așa?

  Sigur, pe vremea lui Moise erau o mulțime de idoli. Se închinau până și la viței de aur. Dar azi, această poruncă nu mai are nici o relevanță.

  Așa credeam. Îmi dau seama însă, că și azi sunt o mulțime de idoli. I-ai văzut? Sunt greu de văzut nu-i așa? Știi de ce? Pentru că au devenit prea familiari pentru noi.

  Sigur, nu ne mai închinăm la viței de aur, dar ne închinăm la preocupările noastre… căci suntem preocupați cu goana după haine, technologie, prieteni, obiecte… Până la urmă înțeleg că orice lucru care îl înlocuiește pe Dumnezeu în viața noastră în așa fel ca El să nu mai ocupe primul loc, este idol.

  Să îți dau un exemplu. Personal eu nu cred că Facebook-ul este rău. Până la urmă și devoționalul acesta îl citești pe Facebook. Dar azi e Sabat. Dintre toate zilele, aceasta este ziua în care ar trebui să ne întâlnim cu Dumnezeu cel mai mult. Și știi că atunci când te uiți pe Facebook, apar și postări nepotrivite. Poți lăsa aplicația închisă până la apusul soarelui? E doar un exemplu.

  Te provoc ca astăzi să îl lași pe Dumnezeu să „posteze” în viața ta. Dacă tot ai pus mâna pe telefon, alege o altă aplicație, alege Biblia.

  Practic: Din studiul tău de azi, alege șase făgăduințe pe care să le postezi pe contul tău în săptămâna următoare. Dacă ești la un nivel avansat pune și #maiintaiEL

  Benjamin Stan

  Mai întâi El - 2018. Care crezi că este cea mai ușoară poruncă? Dacă mă întrebai pe mine pe la 10-11 ani, ți-aș fi răspuns: „prima”. Îți aduci aminte ce spune?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...