Rezistență

  Ai auzit vreodată de Macintosh? Cei care iubesc tehnologia nu au cum să nu recunoască celebra denumire a computerelor de cea mai înaltă calitate. Începând din ianuarie 1984 firma americană Apple Inc. a început proiectarea și comercializarea computerelor personale denumite Macintosh (prescurtat Mac). Cred că ai auzit și de regretatul Steve Jobs, artizanul acestui imperiu tehnologic de ultimă generație. Poate ai sau îți dorești un telefon sau un calculator cu un măr mușcat (sigla Apple).
  Sunt aproape sigur, însă, că nu ai auzit de Charles Macintosh. Și asta în ciuda faptului că, spre deosebire de produsele Mac pe care doar unii dintre voi le dețineți, ceea ce a inventat Charles Macintosh se găsește în fiecare casă și își face loc și în bagajul de drumeție al fiecărui explorator. Sau cel puțin așa ar trebui. Nu voi uita niciodată o drumeție de tabăra (cred ca a fost a doua tabără de exploratori în care participam) pe care am încheiat-o târziu în noapte. Dimineața plecării a fost însorită, dar pe măsură ce seara se apropia norii tot mai închiși la culoare și încărcați cu ploaie și-au făcut loc pe cer. A urmat o ploaie puternică, ce ne-a acompaniat pe lungul drum de câțiva kilometri spre corturi. Problema mea a fost că nu am avut… Ai ghicit! – pelerina. Charles Macintosh a fost un chimist și inventator care a trăit între 1766-1843. Printre lucrurile inventate de el se numără și haina din foițe de cauciuc ca protecție împotriva ploii (în anul 1824).

  Chiar dacă între pelerina lui Macintosh și Macintosh-ul lui Steve Jobs se întinde o perioadă de 160 de ani cele două invenții au un lucru în comun: rezistența. Pelerina rezistă ploii, iar Mac-ul lui Jobs rezistă virușilor.

  Tu cum reziști în fața furtunilor și a virușilor? Poți răspunde dacă privești în istoricul căutărilor tale pe Google, în biblioteca ta, în lista pasiunilor tale, la jocurile tale preferate. Și lista poate continua. Imaginează-ți o drumeție de o zi în compania lui Dumnezeu. O zi normală din viața ta. Ce ar vedea El la școală? Dar în timpul liber? La ce oră ar adormi? Ce ar fi nevoit să vadă pe calculatorul tău?

  Versetul de astăzi îți va fi de ajutor:

  „Îmbrăcați toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteți rezista uneltirilor diavolului.” – Efeseni 6:11 (Noua Traducere Românească)

  Adrian Dorgo

  Rezistență - 2018. Chiar dacă între pelerina lui Macintosh și Macintosh-ul lui Steve Jobs se întinde o perioadă de 160 de ani cele două invenții au un lucru în comun: rezistența. Pelerina rezistă ploii, iar Mac-ul lui Jobs rezistă virușilor.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu nu renunță

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Atât de important

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  „Căutați-Mă, și veți trăi!”

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Când te-ai pierdut ultima dată?

  Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo...

  Publicate astăzi

  Primul rege al lui Israel

  Poate cea mai importantă lecție este aceea a dependenței de Dumnezeu; când cineva se consideră prea bun pentru a se mai lăsa condus de Dumnezeu, va face greșeli ireparabile. Ziua de azi este o ocazie să refaci dependența ta modestă și sigură față de Dumnezeu.

  Ce mică-i lumea!

  Mulțumim, Doamne, pentru făgăduința reîntâlnirii din ceruri cu prietenii și cu cei dragi! Mulțumim în mod special pentru minunea întâlnirii cu cei careau fost influențați și îndemnați de viața noastră ca să Te caute! Fie ca și eu să trăiesc în așa fel ca alții să Te vadă în mine. În numele lui Isus, Amin!

  Esenţa existenţei noastre

  Crede că trăieşti, simţi şi acţionezi pentru că El este în tine şi tu eşti în El! Fără prezenţa Sa în viaţa ta, ai pieri. Ce privilegiu imens să ştii că Dumnezeu te iubeşte foarte mult şi îţi acceptă întreaga viaţă în ciuda tuturor greşelilor!

  Scrisoare cu un destinatar și doi beneficiari

  Doamne, ajută-mă să văd în oameni ce vezi Tu frumos și bun! Dă-mi putere să descopăr lucruri pozitive în cei care astăzi îmi par neplăcuți! Ajută-mă să iubesc ca Tine! PROVOCARE: Fă o listă cu persoane din anturajul tău și în fiecare zi a săptămânii roagă-te pentru o altă persoană sau grup! Îți recomand să adaugi pe listă nu doar persoane dragi, ci și persoane mai puțin apropiate sau chiar persoane care nu îți sunt tocmai simpatice.

  Boldogok, akik vigyáznak

  „Boldogok azok a szolgák, akiket az úr, mikor hazamegy, vigyázva talál: bizony mondom néktek, hogy...