Rezistență

Ai auzit vreodată de Macintosh? Cei care iubesc tehnologia nu au cum să nu recunoască celebra denumire a computerelor de cea mai înaltă calitate. Începând din ianuarie 1984 firma americană Apple Inc. a început proiectarea și comercializarea computerelor personale denumite Macintosh (prescurtat Mac). Cred că ai auzit și de regretatul Steve Jobs, artizanul acestui imperiu tehnologic de ultimă generație. Poate ai sau îți dorești un telefon sau un calculator cu un măr mușcat (sigla Apple).
Sunt aproape sigur, însă, că nu ai auzit de Charles Macintosh. Și asta în ciuda faptului că, spre deosebire de produsele Mac pe care doar unii dintre voi le dețineți, ceea ce a inventat Charles Macintosh se găsește în fiecare casă și își face loc și în bagajul de drumeție al fiecărui explorator. Sau cel puțin așa ar trebui. Nu voi uita niciodată o drumeție de tabăra (cred ca a fost a doua tabără de exploratori în care participam) pe care am încheiat-o târziu în noapte. Dimineața plecării a fost însorită, dar pe măsură ce seara se apropia norii tot mai închiși la culoare și încărcați cu ploaie și-au făcut loc pe cer. A urmat o ploaie puternică, ce ne-a acompaniat pe lungul drum de câțiva kilometri spre corturi. Problema mea a fost că nu am avut… Ai ghicit! – pelerina. Charles Macintosh a fost un chimist și inventator care a trăit între 1766-1843. Printre lucrurile inventate de el se numără și haina din foițe de cauciuc ca protecție împotriva ploii (în anul 1824).

Chiar dacă între pelerina lui Macintosh și Macintosh-ul lui Steve Jobs se întinde o perioadă de 160 de ani cele două invenții au un lucru în comun: rezistența. Pelerina rezistă ploii, iar Mac-ul lui Jobs rezistă virușilor.

Tu cum reziști în fața furtunilor și a virușilor? Poți răspunde dacă privești în istoricul căutărilor tale pe Google, în biblioteca ta, în lista pasiunilor tale, la jocurile tale preferate. Și lista poate continua. Imaginează-ți o drumeție de o zi în compania lui Dumnezeu. O zi normală din viața ta. Ce ar vedea El la școală? Dar în timpul liber? La ce oră ar adormi? Ce ar fi nevoit să vadă pe calculatorul tău?

De același autor

Oraș liber

Dragoste sau dreptate?

Versetul de astăzi îți va fi de ajutor:

„Îmbrăcați toată armura pe care v-o dă Dumnezeu, ca să puteți rezista uneltirilor diavolului.” – Efeseni 6:11 (Noua Traducere Românească)

Adrian Dorgo

Comentariile sunt închise

Rezistență 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.